KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Két ukrán gyalogsági harcjármű teljes legénysége adta meg magát az orosz csapatoknak (videóval)

Megadta magát két ukrán BMP-1-es gyalogsági harcjármű személyzete az orosz csapatoknak a donbásszi Avdejevka város közelében – jelentette kedden a TASZSZ hírügynökség egy meg nem nevezett orosz biztonsági tisztviselőre hivatkozva.

A tisztviselő szerint az ukrán 110-es különálló gépesített egység egyik szakaszának egyik embere rádión értesítette az orosz csapatokat, hogy orvosi segítséget kérnek sebesült katonáiknak, miután a feletteseik „elutasították” az egységük kivonását.

Az ukrán tiszt állítólag biztonságos átvonulást kért, és azt közölte, hogy „az egységei maradék része megadja magát minden fegyverével együtt, beleértve két BMP-1-et is”.

Összesen 10 katonát vettek őrizetbe, köztük néhányat súlyos sérülésekkel – mondta az orosz tisztviselő hozzátéve, hogy az elfogott katonák orvosi ellátásban részesülnek, és átvilágítják őket abból a szempontból is, hogy részt vettek-e háborús bűncselekmények elkövetésében.

Andrej Rudenko orosz haditudósító hétfőn este közzétett egy videót, amelyben állítólag a megadás pillanatai láthatóak:

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Ukrán katonák egy BMP-1 gyalogsági harcjárművön ülnek Donbassban, 2023. április. ©  Anatolij Stepanov / AFP

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük