KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán Mirotvoretz halállista üdvözölte Berlusconi halálát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az a hírhedt honlap, amely Ukrajna úgynevezett államellenségeinek adatbázisát tárolja, hétfőn Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök halálának örült, akit az „orosz megszállók” szövetségesének bélyegzett.

A „Mirotvorets” (Béketeremtő) azzal vádolta Berlusconit, hogy „az orosz-fasiszta megszállók és terroristák cinkosa” volt „Ukrajna elleni bűneikben”, különösen azért, mert 2015-ben a Krímben, Jaltában találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Hétfőn, Berlusconi halálhírét követően a honlap egy villogó bannert helyezett el a bejegyzése fölé, arcképét piros betűkkel áthúzta a „likvidált” felirattal, és „2023. június 12-én önfelszámoltnak (szó szerint így megfogalmazva-szerk.)” jelölte meg.

A „Mirotvorets” a hírek szerint Anton Gerascsenko ötlete, aki jelenleg a kijevi belügyminisztérium tanácsadójaként dolgozik. A weboldal helyszínként a lengyelországi Varsót és a virginiai Langley-t – a CIA főhadiszállását – tünteti fel.

Az oldalt 2014 decemberében hozták létre, állítólag magánaktivisták, hogy megnevezzék és megszégyenítsék „Ukrajna ellenségeit”. A portál a Kijev által célba vett személyek személyes adatait teszi közzé.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: