KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Katasztrófavédelem: uniós lélegeztetőgépek érkeztek Ukrajnába magyar segítséggel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A katasztrófavédelem kétszáz lélegeztetőgépet juttatott el a háborús helyzetben lévő Ukrajnába az Európai Unió magyarországi készletéből – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálata szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a katasztrófavédelem központi raktárában tárolt rescEU készletből 200 lélegeztetőgépet, 250 betegmonitort, 25 központi monitort és 100 infúziós pumpát szállítottak Záhonyba, ahol Ukrajna képviselői átvették a 3,7 millió euró összértékű, öt teherautónyi segélyszállítmányt.

A rescEU projektet az Európai Bizottság hívta életre, a kezdeményezés eredményeképpen európai uniós finanszírozásból közös stratégiai mentési célú készlet jött létre. Ukrajna az Európai Unió veszélyhelyzet-kezelési koordinációs központján keresztül kért segítséget, amelyre reagálva az Európai Bizottság európai polgári védelemért és humanitárius segélyműveletekért felelős főigazgatósága kérte a magyarországi rescEU készletben szereplő egészségügyi eszközök mobilizálását – olvasható a közleményben.

 

Kiemelt kép: illusztráció

 

Kapcsolódó:

Az ukrán nagykövet beleszállt Magyarországba: a rezsicsökkentés fontosabb, mint mi

Nyílt levél Nepop Ljubov Nagykövet Asszony Őexcellenciájának

Dr. Polgárdy Géza: Gondolatok az orosz-ukrán háború kapcsán

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: