KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kasztrálná az elfogott orosz katonákat egy „humanista” ukrán orvos

Egy kelet-ukrajnai háborús övezetben lévő mobil kórház tulajdonosa elmondása szerint utasította orvosait, hogy „kasztrálják” az elfogott orosz katonákat, számolt be a Daily Mail.
 

A 49 éves Gennagyij Druzenko az ukrán televíziónak adott interjúban jegyezte meg: „Mindig is nagy humanista voltam – azt mondtam, hogy ha egy ember megsebesül, akkor már nem ellenség, hanem beteg. De most nagyon szigorú parancsot adtam, hogy minden elfogott orosz férfit kasztráljunk, mert ezek csótányok, nem emberek.”

Később azonban pontosított, és azt mondta, hogy nem adott parancsot a foglyok kasztrálására, és hogy a kórháza „életeket ment”. Ezt követően azonban hozzátette a Facebookon: „Gyilkolni fogunk. Nem foglyokat, hanem brutális r*hadékokat, akik megerőszakolják az országomat”.

2014 óta mintegy 500 orvos dolgozott Druzenko mobil kórházában. A jogász végzettségű férfi hozta létre az Első Önkéntes Mobil Kórházat, amely civil orvosokat és ápolókat telepít a kelet-ukrajnai szakadár köztársaságokhoz közeli konfliktusövezetbe.

A híres orosz tévés műsorvezetőnek, Jevgenyij Kiszeljovnak az Ukrajna-24 csatornán Druzenko azt nyilatkozta:„Azok, akik idejönnek, emlékezni fognak az ukrán földön átélt rémálmukra(…). Ahogy a németek emlékeznek Sztálingrádra.”

Az orosz Nyomozó Bizottság büntetőeljárást indított a férfi ellen a megjegyzései miatt – tehát ha Druzenkót elfogják, akkor az orosz törvények szerint bíróság elé kerül.

A bizottság vezetője, Alekszandr Basztrykin – Vlagyimir Putyin egykori egyetemi évfolyamtársa – azért indított büntetőeljárást a férfi ellen, mivel annak kasztrálással kapcsolatos kijelentése „ellentétes a törvénnyel és az orvosi etika normáival”.

Druzenko akár az oroszországi nemzetközi körözési listára is felkerülhet. Az ukrán humanista gyógyító azóta bocsánatot kért, Twitteren jelezve, hogy elragadták az érzelmei, de természetesen nem kasztrálnak senkit – írja a Mandiner.

Mandiner

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük