KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Izrael azt állítja, hiperszonikus rakétákat elfogó légvédelmi rendszert hozott létre

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 A Rafael Advanced Defense Systems izraeli fegyvergyár SkySonic néven hiperszonikus ballisztikus vagy cirkáló rakéták elfogására alkalmas légvédelmi rendszert hozott létre – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtökön.

Izrael egy héttel azután hozta nyilvánosságra a SkySonic nevű rakétákat elfogó berendezés megszületését, hogy Irán bemutatta hazai gyártású Fattah nevű rakétáját, amely Teherán állítása szerint a hangsebesség 14-szeresével képes repülni.

Az izraeli Rafael Advanced Defence Systems újonnan kifejlesztett rendszere képes lesz elfogni az olyan hiperszonikus rakétákat, amelyek a hangsebesség ötszörösével, valamint bonyolult, elfogásukat megnehezítő pályán haladnak.

„A SkySonic segítségével többféle hiperszonikus fenyegetést semlegesíthetünk, a hiperszonikus ballisztikus rakétákat és a hiperszonikus cirkálórakétákat is”

– nyilatkozott Juval Steinic, a Rafael Advanced Defense Systems Ltd. elnöke.

A rendszert a tervek szerint bemutatják a jövő héten a Paris Air fegyverkiállításon. A Pentagont, az Egyesült Államok védelmi minisztériumát a Rafael fegyvergyár tájékoztatta a fejlesztésről, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy az izraeli hadsereg be akarja-e vetni a SkySonicot, és ha igen, akkor mikor.

Az iráni állami média egy olyan ünnepségen tartott bemutató kapcsán közölt képeket a Fattah nevű rakétáról, amelyen Ebrahim Raiszi elnök és az iráni Forradalmi Gárda parancsnokai vettek részt. Az irániak közlése szerint a Fattah a hangsebesség 14-szeresével, vagy óránként 15 000 kilométeres sebességgel akár 1400 kilométeres távolságra képes repülni, de erről nem tettek közzé bizonyítékokat. Az iráni média beszámolója szerint ez a rakéta képes megkerülni az Egyesült Államok és az Izrael gyártotta védelmi rendszereket, köztük a vaskupola nevű izraeli légvédelmi rendszert is.

„Izrael soha nem állította, hogy a vaskupola képes lenne választ adni a nagy távolságról érkező rakétacsapásokra, erre a célra a Dávid parittyája és a Nyíl nevű légvédelmi rendszereket fejlesztette ki”

– közölte Joáv Galant izraeli védelmi miniszter.

„Izrael képes megválaszolni minden efféle fenyegetést”

– tette hozzá.

Kiemelt képen a Rafael Sky Sonic / fantáziarajz

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: