KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Iványi Gábort kérné fel köztársaságielnök-jelöltnek Márki-Zay Péter

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Telex beszámolója szerint a Iványi vállalná a Márki-Zay felkérésére a feladatot, azonban az ellenzéki pártok összefogása egyelőre még nem egyeztetett ebben a kérdésben.

Az Egységben Magyarországért sajtóosztályától azt írták, közösen hoznak döntést, és azt utána közösen fogják ismertetni az országgal. Információink szerint a Jobbik még nem állt be Iványi mögé, Jakab Péterék egy nemzetközileg elismert magyar professzort szeretnének jelölni – írja a Telex.

Márki-Zay Péter a hétvégén beszélt Iványi Gáborral, az Oltalom Karitatív Egyesület elnökével, és megkérdezte tőle, hogy elvállalná-e a köztársaságielnök-jelöltséget.

„Én nem vagyok abban a pozícióban, hogy a hatpárti konszenzus hiányában felkérjem. Csak érdeklődtem, hogy nyitott lenne-e egy ilyen felkérésre”

– mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Telexnek, hozzátéve, a jelölésről a pártvezetők fognak dönteni. Márki-Zay szerint még úgyis határozhatnak, hogy nem vesznek részt az államfőválasztásban, hiszen az ellenzék azt szeretné, hogy a köztársasági elnököt ne az Országgyűlés válassza, hanem közvetlenül az állampolgárok. Kormányváltás esetén eszerint módosítanák a szabályokat.

Márki-Zay szerint Iványi Gábor valóban tudná integrálni a nemzetet.

Iványi Gábor hétfőn délután a Telexnek megerősítette, hogy nem zárkózna el, és elvállalná a feladatot, amennyiben erre felkérik a pártok – olvasható a Telex.hu-n.

NIF

Kiemelt kép: Facebook

Ez is érdekelheti:  Ukrajnában már lőnek a "toborzók" az ellenálló mozgósítottakra

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük