KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Itthon alapítsanak családot és teremtsenek saját otthont a szülők!

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár közösségi oldalán ma közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott:
„Egyszerűsítettük a CSOK, a Babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételeit, és bővítettük az igénylők körét.”

A legfontosabb változások:

Egyszerűsítettük a CSOK, a Babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételeit, és bővítettük az igénylők körét.

📌

 A jelzáloghitelek csökkentését olyan esetekben is igényelhetik a családok, ha az ingatlan csak az egyik szülő nevén van.
📌 A CSOK igénylésénél az Egyesült Királyságból hazaköltözők számára méltányossági eljárás lehetőségét is biztosítjuk a külföldi TB-jogviszony igazolása során.
📌 A Babavárónál felére, 180 napról 90 napra csökken a külföldről hazatérőktől minimálisan elvárt hazai TB-jogviszony igazolás időtartama.
📌 A Babaváró igénylésénél a Diplomás GYED időszaka is beleszámít a TB-jogviszony időtartamába.
📌 A Babaváró igénylésénél az első házasság a mozaikcsaládoknál sem lesz feltétel.
📌 Özvegyülés esetén akkor sem szűnik meg a Babaváró kamattámogatása, ha a házaspárnak 5 éven belül nem született gyermeke.
📌 Ikergyermekeknél a Babaváró törlesztési szüneteltetése 3+2 évig jár, vagyis az egyik gyermek után igénybe vett 3 év után a másik ikergyermekre is kérhető +2 év szüneteltetés.

A módosításokról szóló kormányrendelet tegnap éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben: https://magyarkozlony.hu/…/e634bf0a604981feaab1…/megtekintes

A jövőben is mindent megteszünk azért, hogy ne legyenek anyagi akadályai a gyermekvállalásnak, és mindenki itthon alapíthasson családot és teremthessen saját otthont.

❗️Egyszerűsítettük a CSOK, a Babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételeit, és bővítettük az…

Geplaatst door Novák Katalin op Vrijdag 29 mei 2020

NIF

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük