Itthon alapítsanak családot és teremtsenek saját otthont a szülők!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár közösségi oldalán ma közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott:
„Egyszerűsítettük a CSOK, a Babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételeit, és bővítettük az igénylők körét.”

A legfontosabb változások:

Egyszerűsítettük a CSOK, a Babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételeit, és bővítettük az igénylők körét.

📌 A jelzáloghitelek csökkentését olyan esetekben is igényelhetik a családok, ha az ingatlan csak az egyik szülő nevén van.
📌 A CSOK igénylésénél az Egyesült Királyságból hazaköltözők számára méltányossági eljárás lehetőségét is biztosítjuk a külföldi TB-jogviszony igazolása során.
📌 A Babavárónál felére, 180 napról 90 napra csökken a külföldről hazatérőktől minimálisan elvárt hazai TB-jogviszony igazolás időtartama.
📌 A Babaváró igénylésénél a Diplomás GYED időszaka is beleszámít a TB-jogviszony időtartamába.
📌 A Babaváró igénylésénél az első házasság a mozaikcsaládoknál sem lesz feltétel.
📌 Özvegyülés esetén akkor sem szűnik meg a Babaváró kamattámogatása, ha a házaspárnak 5 éven belül nem született gyermeke.
📌 Ikergyermekeknél a Babaváró törlesztési szüneteltetése 3+2 évig jár, vagyis az egyik gyermek után igénybe vett 3 év után a másik ikergyermekre is kérhető +2 év szüneteltetés.

A módosításokról szóló kormányrendelet tegnap éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben: https://magyarkozlony.hu/…/e634bf0a604981feaab1…/megtekintes

A jövőben is mindent megteszünk azért, hogy ne legyenek anyagi akadályai a gyermekvállalásnak, és mindenki itthon alapíthasson családot és teremthessen saját otthont.

❗️Egyszerűsítettük a CSOK, a Babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételeit, és bővítettük az…

Geplaatst door Novák Katalin op Vrijdag 29 mei 2020

NIF

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük