Itt az élelmiszerár-befagyasztás, ami a „független-objektív” liberális baloldali média szerint „rémesen rossz ötlet”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A bejelentést követően éppen a kollégákkal egyeztettünk s azon tanakodtunk, hogy vajon mikor áll elő a liberális baloldali média az élelmiszerár-befagyasztásra vonatkozó ellenkampánnyal. A tét nélküli fogadás győztese az lett, aki a legközelebb (óra, perc) tippelt a liberális baloldali platformokon megjelenő cikkek időpontjához képest. Maradjunk annyiban, hogy nem tévedtünk sokat.

Na de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg miről is szól pontosan a Kormány által bejelentett élelmiszerár-befagyasztás. A minap bejelentett intézkedés értelmében hat alapvető élelmiszer árát a tavaly október 15-én érvényes árszintre kell visszacsökkenteni. Az intézkedéssel érintett hat alapvető élelmiszerek közé tartozik kristálycukor, búza finomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell, 2,8%-os tehéntej. A befagyasztott árak 2022 február 1-től lesznek érvényesek, minden olyan élelmiszer üzletben, ahol a fenti termékeket árusítják. Az intézkedés célja egyértelmű, gátat szabni elsősorban az energiaárak növekedése következtében fellépő élelmiszerárak jelentős növekedésének. További célként az áremelkedésnek leginkább kiszolgáltatott, kevésbé tehetős réteg pénzügyi terheinek csökkentésében jelölhető meg.

De még mindig ne térjünk ki a liberális baloldal legújabb agymenésére. Emlékeznek még? A magyar kormány 480 forintban maximalizálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát. Liberális baloldali sajtó hónapokig attól volt hangos előtte, hogy miért nem avatkozik már be a kormány, meddig növekedhetnek még az üzemanyag árak, ezzel párhuzamosan a magyar emberek és vállalkozók terhei. Majd a kormányzati befagyasztás után minden megváltozott. Az összes „független-objektív” liberális baloldali oldalon arról lehetett olvasni, hogy ezért és azért rossz ötlet beavatkozni, miért is káros, majd ezt követően az töltőállomások üzemeltetőiért kezdtek el aggódni. Természetesen Márki-Zay Péter mint közgazdász, gazdasági mindenhez is értő politikus, ezt sem hagyhatta szó nélkül. Szerinte a befagyasztás nagyon de nagyon rossz ötlet, brutális beavatkozás a piaci folyamatokba. Vajon megoldás itt is az lehetne véleménye szerint, hogy kevesebbet kell használni az autót? Világos érvelés, kevesebb kilométer, kevesebb üzemanyag, az emberek meg majd megtanulnak spórolni, hiszen minek is a magyar embereknek autó vagy a kisvállalkozónak furgon. Járjanak biciklivel meg tömegközlekedéssel vagy éppen amivel tudnak. Végülis Karácsony Gergely nem is olyan régen értekezett: zavarják a dugók? Szálljon ki, aztán menjen gyalog. Csak gratulálni tudunk. És mi történt? Az emberek üzemanyagköltségei csökkentek és az üzemanyag töltőállomás üzemeltetők is köszönik szépen, de jól megvannak. És erre is emlékeznek? Kamatstop bevezetése után leginkább a liberális baloldali média számolt be a Bankszövetség felháborodásáról. Itt már érezték a „független-objektív” médiamunkatársak, hogy nem kellene nagyon erőltetni az ellencikkek készítését mert sok lesz. Sok lett volna, hiszen tudják, ezzel a magyar emberek érdeki ellen hergelnék a közvéleményt.

De a srácok nem tudtak leállni, egészen az élelmiszerár-befagyasztásig bírták csak ki. A legmegdöbbentőbb cikkek a liberális baloldal „fellegvárán” 444.hu és Qubit oldalán jelentek meg. Olyan szürreális kijelentéseket olvashatunk (kapaszkodjunk meg) mint idézzük:

„Eladják külföldön, vagy leveszik a polcról”, „Nem onnan vesz el, ahonnan kellene, és nem azoknak segít a legtöbbet, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.” vagy „A másik oldalon a legtöbbet a leggazdagabbaknak adja”, de a legszürreálisabb érvelés: „Később már azt is nehéz lesz megmagyarázni, hogy a benzin, a tej és a csirkemell után miért nem szabja meg az állam azt is, hogy mennyibe kerülhet a könyv, az internet, a kanapé, a bicikli és a fodrász.” Ilyen és ezekhez hasonló „gazdasági szempontból is alátámasztott” érveket sikerült kiszenvedniük magukból a kedves liberális baloldali munkatársaknak. És mi a non plus ultra? A Qubit és a 444.hu portálon is megjelent cikk szerzője közgazdászként hivatkozik magára. Szívesen megkérdeznék a mindenhez is értő Márki-Zay Pétert, hogy mit szólna az élelmiszerár-befagyasztáshoz. Hasonlóan mint az üzemanyagok tekintetében, vajon azt mondaná, hogy együnk kevesebbet? Nem állna messze tőle az ilyen jellegű, „kormányzóképességet erősítő” válasz. Rezsicsökkentés megszüntetése, minimálbér eltörlése, adóemelések, üzemanyagár növekedés, vizitdíj és kórházi napidíj újbóli bevezetése, az egészségügy és egyéb állami vállalatok privatizációja.

Ez várna ránk egy a liberális baloldal győzelme esetében. Ébresztő emberek, ezt nem engedhetjük!

Volner János

Forrás: Volner János közösségi oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük