KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ismerős módszerek: Letartóztatták Zelenszkij politikai riválisát Ukrajnában – árulással vádolják

Letartóztatták Nesztor Sufrics ukrán parlamenti képviselőt és volt rendkívüli helyzetek miniszterét, akit az ország fővárosában, Kijevben hazaárulás vádjával vettek őrizetbe.

Az RBK-Ukraina által közzétett, a pénteki tárgyalásról készült felvételek szerint a bíró úgy döntött, hogy Sufrics a következő két hónapban rács mögött marad.

A politikus, aki az ellenzéki Platform az Életért párt tagja volt, mielőtt azt tavaly nyáron Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasítására mint oroszbarát pártot betiltottak, nem kapott óvadékot.

Az ukrán biztonsági szolgálat (SBU) álarcos ügynökei érkeztek a képviselő lakására, és közölték az 56 éves képviselővel, hogy hazaárulással gyanúsítják, majd házkutatást tartottak nála.

Az SBU közleményben tudatta, hogy nyomozói „jól megalapozott bizonyítékokat gyűjtöttek Shufrich ukránellenes tevékenységéről”.

Az ügynökség szerint a parlamenti képviselő Moszkva ügynökeként tevékenykedett, akinek fő feladata az volt, hogy médiamegjelenései révén elősegítse az oroszbarát hangulatot Ukrajnában.

„Szisztematikusan terjesztette a Kreml narratíváit, miszerint az ukrán állam állítólag mesterséges entitás, Ukrajna és Oroszország történelme egységes, az ukránok és az oroszok állítólag „egy nemzet”

– állítja az SBU.

A helyi média szerint a Sufrics otthonában tartott házkutatás során szovjet és orosz szimbólumokat tartalmazó tárgyakat találtak, köztük kitüntetéseket, személyi igazolványokat és Szent György-szalagokat, amelyekkel az oroszok a második világháborús győzelmet ünneplik. A törvényhozó állítólag orosz katonai egyenruhák gyűjteményével is rendelkezett.

A nyomozók állítólag egy 2014-es dokumentumot is találtak, amely részletesen ismerteti a Donyeck és Luganszk régiók autonómiájának tervét. Mindkét terület, valamint Zaporozsje és Herszon régiók a tavalyi népszavazások után hivatalosan is Oroszország részévé váltak. Kijev és nyugati támogatói ” hamisnak” bélyegezték a szavazásokat.

Sufrics 1998 óta parlamenti képviselő, a Verhovna Rada hat ülésszakán kapott helyet. Emellett 2006-2007-ben és 2010-ben az ukrán rendkívüli helyzetek minisztere volt, 2010 és 2012 között pedig az ország nemzetbiztonsági és védelmi tanácsának helyettes vezetője.

Ez is érdekelheti:  Lengyelek is csatlakozhatnak Orbánék pártcsaládjához

Szergej Markov orosz politikai elemző és volt parlamenti képviselő szerint Sufrics letartóztatása annak a jele lehet, hogy Ukrajna mégiscsak elnökválasztásra készül jövőre. Zelenszkij elnök korábban azt mondta, hogy a szavazást nem tartják meg, mivel az országban hadiállapot van érvényben.

Szufrics korábban

„az egyik legoroszpártibb képviselő és Zelenszkij egyik legélénkebb bírálója” volt, de a Moszkva és Kijev között zajló konfliktus alatt „teljes mértékben támogatta” az elnököt

– írta Markov a Telegramon.

Az elemző szerint a képviselőt az ukrán hatóságok azért vették őrizetbe, mert attól tartanak, hogy „hirtelen elindulhat a választásokon, amivel jelentősen gyengítheti Zelenszkij esélyeit elsőorban azok körében, akik csalódtak a regnáló elnökben.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Nestor Shufrich ukrán parlamenti képviselő otthonában beszélget az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) tisztjeivel. © Telegram / SBU

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kérjük, támogassa adományával a Nemzeti InternetFigyelő működését. Adományát a Donate feliratú gombra kattintva küldheti el részünkre.

Köszönjük!


 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Ismerős módszerek: Letartóztatták Zelenszkij politikai riválisát Ukrajnában – árulással vádolják

  1. Ahelyett, hogy örülne a kis drogos pöcszenész, hogy van jelentkező, aki átvenné ezt a korrupt csődtömeget! Ő meg leléphet valamelyik távoli kastélyába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük