KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így jött létre Tucker Carlson interjúja Putyinnal

Tucker Carlson, a Fox News egykori műsorvezetője Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített, csütörtökön közzétett, több mint kétórás interjúja számos témát érintett, köztük az ukrajnai konfliktust, az Északi Áramlat gázvezeték szabotálását és az Oroszország és a NATO közötti kapcsolatokat.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy az interjút maga Tucker Carlson javasolta Vlagyimir Putyinnak, amibe az elnök gyorsan beleegyezett.
Megjegyezte azt is, hogy a Nyugat egyre kiszámíthatatlanabbá válik, és hogy a Kreml már a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készült interjú előtt is sejtette, hogy Tucker Carlsont „üldözni” fogják emiatt.

„Tekintettel arra, hogy a kollektív Nyugat egyre kiszámíthatatlanabbá válik, és abszolút bármire hajlandó, bizonyos félelmek voltak, már az interjú előtt is volt némi félelem, hogy lesz egyfajta üldözés szegény Carlsonnal szemben” – mondta Peszkov.

Peszkov úgy véli, hogy Tucker Carlson előre látta a Vlagyimir Putyinnal készült interjú körüli heves indulatokat, de ez csak növelte az amerikai újságíró népszerűségét.

„Tudomásom szerint még mindig nehéz időszakon megy keresztül. De elég okos ember, szerintem előre látta, hogy a dolgok felforrósodnak. Mondhatjuk, hogy ez az interjú nagyban növelte a népszerűségét” – mondta Peszkov.

Amerikai tisztviselők aktívan óvtak attól, hogy megnézzék és elolvassák Tucker Carlson amerikai újságíró Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjúját, mert nem akarják, hogy az orosz elnök valódi világnézete megismerhetővé váljon az egyszerű amerikaiak számára – közölte vasárnap Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

„Putyin ilyen üzenetet küld a nemzetközi közönségnek is, nemcsak az amerikainak … Nem mindenki akarja ezt hallani. Láthatjuk, hogy amerikai tisztviselők haszontalannak nevezik ezt az interjút, és határozottan azt tanácsolják, hogy ne nézzék meg, ne olvassák el az emberek. Nem akarják, hogy Putyin valódi világnézetét megismertessék az egyszerű amerikaiakkal” – mondta Peszkov.

A nyugati elitek ellenállása ellenére az interjú fő célja – hogy Putyin meghallgatásra és láttatásra kerüljön – már sikeresen megvalósult – tette hozzá a szóvivő.

„A számok, amelyeket most látunk, az első nézettségi adatok – ezek mind meghaladják a világ legjobban jegyzett műsorszolgáltatóinak nézettségét, méghozzá jelentősen meghaladják” – tette hozzá.

Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletének kezdete óta számos nyugati műsorszolgáltató és újságíró is interjút kért az orosz elnöktől, de Putyin ennek nem látta értelmét, hogy beszéljen velük, mivel nem próbálnak kiegyensúlyozott információkat közvetíteni a nagyközönségnek – magyarázta Peszkov. Carlson ebben az értelemben különbözik a többiektől – tette hozzá.
Oroszország az ukrajnai konfliktus békés megoldását részesíti előnyben, különös tekintettel arra, hogy a különleges katonai művelet megindításáról szóló döntése ” extrém intézkedés” volt, amelyet azután hajtottak végre, hogy már maga a lehetőség is kizárt volt arra, hogy jogos aggályairól bármilyen megbeszélést folytassanak – mondta a Kreml szóvivője.

„A probléma katonai megoldására való áttérés extrém intézkedés volt, [amelyet azután következett be], hogy megtagadták tőlünk a jogos aggályainkról folytatott bármiféle megbeszélést. Ezért az a legfontosabb számunkra, hogy elérjük céljainkat, lehetőleg békés úton. Ha ezt a békés utat a másik fél elutasítja, akkor a különleges katonai művelet folytatódik” – mondta Peszkov.

Az orosz különleges katonai művelet céljai már a 2022 februárjában indított különleges katonai művelet előtt is relevánsak voltak – jelentette ki a szóvivő, hozzátéve, hogy Putyin többször is javasolta, hogy Moszkva vonatkozó aggályait párbeszéd útján tárgyalják.

Ez is érdekelheti:  Lengyelek is csatlakozhatnak Orbánék pártcsaládjához

Carlson csütörtök este tette közzé az orosz elnökkel készített, több mint kétórás interjúját. Már az interjú elkészültét megelőzően bírálták az újságírót nyugati kollégái, csak azért, mert leült az orosz vezetővel.
Az interjú világszerte óriási érdeklődést váltott ki, az X-en több mint 180 millióan, a YouTube-on pedig 12 millióan nézték meg eddig.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője / AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük