KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így dolgoznak Gyurcsányék Magyarország pénzügyi ellehetetlenítésén

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A hazai baloldal azon dolgozik az európai uniós színtéren, hogy a magyar emberekhez ne juthassanak el azok az eurómilliárdok, amelyek jogosan járnak Magyarországnak. Ezt korábban a Momentum egyik elnökségi tagja mondta, akinek múlt heti beismerése nem előzmények nélküli. A Magyar Nemzet cikksorozatának újabb részében azt mutatják be, hogy a baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára európai parlamenti képviselő nem is rejti véka alá, hogy az Orbán-kormány megbuktatásának céljával szisztematikusan Magyarország ellen áskálódnak az EU-ban.

A lap emlékeztette, hogy egy hete hangzott el az a minden eddiginél egyértelműbb beismerés, amely szerint a baloldal az uniós intézményekben évek óta azon dolgozik, hogy Brüsszel szankciókkal sújtsa Magyarországot és ne adja oda a nekünk járó uniós pénzeket.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja azzal büszkélkedett: az ő érdemük, hogy a jogállamisági eljárásokon túl most már az uniós pénzeket is megvonják Magyarországtól. – Bár máskor is voltak eljárások hazánk ellen, de azoknak ilyen súlyos következménye még akkor nem volt, mert most egy több mint másfél éves folyamat volt, amíg egyáltalán a kormány el tudta érni, hogy jöjjenek az uniós pénzek – fejtegette büszkén Hajnal.

Majd két párttársa, Donáth Anna és Cseh Katalin brüsszeli tevékenysége kapcsán hozzátette: „azt gondolom, hogy nekik abban komoly szerepük volt, hogy ez így alakult”. 

A Magyar Nemzet felidézte, hogy nem csak a két momentumos európai parlamenti képviselő „érdeme” hazánk megbüntetése és sarcolása, hiszen a többi baloldali uniós politikus, illetve hazai kollégáik egyaránt kivették a részüket a Magyarországot alaptalanul elítélő jelentések elkészítésében. Arról is írtunk, hogyan lobbiztak az uniós vezetőknél azért, hogy hazánk ne kaphassa meg a jogosan járó uniós forrásokat.

Ezúttal a magyarországi baloldalt irányító Gyurcsány házaspár hazánk ellen folytatott aknamunkájának legfontosabb részleteit tárja fel a Magyar Nemzet. A pillanatnyilag legerősebb baloldali párt, a Demokratikus Koalíció vezetője és felesége minden megnyilvánulásával igazolta azt, amit Hajnal Miklós „őszödi beszéde” tartalmazott.

Ez is érdekelheti:  Eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek

Gyurcsány színt vallott

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke tavaly március végén a Spirit FM Harcosok klubja című műsorában meghökkentő nyíltsággal lényegében a baloldal feladataként beszélt arról, hogy segítsenek Brüsszelnek teljesíthetetlen feltételeket kitalálni. A bukott miniszterelnök arról értekezett a műsorvezető kérdéseire, hogy az unió által feltételként szabott 27 úgynevezett mérföldkövet nem tudja teljesíteni az Orbán-kormány, mert akkor „vége lenne a NER-nek”. Majd így folytatta Gyurcsány: „Tehát valójában az unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, ha fölszámoljátok a NER-t. Csak ez bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe. Most nincs az a magyar ember, aki ezt

a 27-et el tudná magának mondani. Most én se, fejből. De mi ezen nagyon sokan dolgozunk őszintén szólva.

A műsorvezető visszakérdezett, hogy „min dolgoznak nagyon sokat?” Erre a DK elnöke egyértelművé tette, hogy a 27 mérföldőre utalt. Ezután bővebben is elmondta, hogy „nem kell hazudni, hát mi voltunk ott. Ez a dolgunk. De ugye, mi nem Brüsszelben támadjuk az Orbánt, tehát itt ez egy tévedés. Mi itthon is támadjuk az Orbánt.” Gyurcsány így folytatta:

Ez úgy megy, hogy a mi elképesztően aktív európai parlamenti képviselőink, azok iszonytató mennyiségben tárgyalnak és elvégzik a dolgukat a parlamentben és a bizottság embereivel. Folyamatosan. Megpróbáljuk velük megértetni, hogy itt mi történik Magyarországon. Ebben sok munka van.

“Ezek nem maguktól történnek meg” – magyarázta a baloldal vezére.

A békepárti politika miatt is büntetik hazánkat

Néhány hónappal később, az ATV-ben Gyurcsány Ferenc ismét beszélt arról, hogy milyen ürügyekkel lehet megvonni az uniós pénzeket Magyarországtól. A műsorvezető kérdésére, hogy össze lehet-e kötni az Oroszországgal kapcsolatos magyar politikát az uniós források visszatartásával, a DK elnöke azt mondta: formálisan, jogilag egészen biztosan nem.

Ez nincs összekötve Oroszországgal. De hát a politikát emberek csinálják. Hát el lehet képzelni, hogy azok a döntéshozók, az Európai Tanácsban, a többi állam- és kormányfő, az Európai Parlamentben több mint hétszáz képviselő, akik azt látják, hogy a közös európai fellépést folyamatosan akadályozza Orbán Viktor, ő a bad guy, a rosszfiú ebben a történetben.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor az Európai Parlamentből üzent

Hát, nagyon nem keresik a kompromisszumot és a megoldást. Egyik-másik gondolhatja azt, nem biztos, hogy gondolja, hogy egye meg a magyar kormányfő, amit főzött magának, nem siet a segítségére

– magyarázta Gyurcsány. A Magyar Nemzet ezután áttekintette, hogy mit tett az elmúlt években az Apró-villa másik lakója, Dobrev Klára. Gyurcsány Ferenc felesége – aki európai parlamenti képviselő 2019 óta – 2021 nyarán a Magyar Narancsnak úgy nyilatkozott: „Arra számítok, hogy még idén elindulnak a jogállamisági eljárások, és ha Orbán kormányon marad, fel fogják függeszteni a magyar kormány jogát az uniós pénzek szétosztására. Ez is a tétje a jövő évi választásnak.”

Dobrev a politikai tőkekovácsolásról

Nem sokkal ezután a közösségi oldalán élő videóban lelkendezett azon, hogy az EU elzárta a pénzcsapokat az Orbán-kormány számára. „Tegnap visszadobták a Fidesz helyreállítási tervét, de valószínűleg ez a sors vár a többi európai uniós támogatásra is. Addig, amíg Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, egy fillér EU-s támogatás sem fog érkezni országunkba!” – hangoztatta a DK-s politikus.

Ugyanebben az évben, ősszel Dobrev Klára amellett állt ki, hogy Brüsszel indítson jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben. Gyurcsányné azt is üdvözölte, hogy az Európai Parlament beperelte az Európai Bizottságot azért, mert az nem kezdte meg a magyar kormánnyal szembeni eljárást.

Egy másik videójában azt kérte az Európai Bizottságtól, hogy a magyar kormány helyett – amely a legerősebb demokratikus felhatalmazással rendelkezik – az önkormányzatok és senki által meg nem választott, de mégis politikai tevékenységet folytató „civil” szervezetek kapják meg az uniós forrásokat.  A DK EP-képviselője az Indexnek 2023 májusában adott interjúban arról is beszélt, hogy politikai tőkét kovácsolnak az uniós pénzek visszatartásából.

Nem tudom, mit jelent a politikai tőke kovácsolása, de negatívan hangzik. Ha valamit az Orbán-kormány rosszul csinál, és sajnos majdnem mindent elront, akkor nekünk az a dolgunk, hogy elmondjuk, hogyan csinálnánk mi jól, tisztességesen. Ha ez politikai tőke, akkor igen, azt kovácsolunk

– fogalmazott Dobrev Klára. Az idézett megszólalásokból világossá válik, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal a brüsszeli uniós intézményekkel együttműködve évek óta megfosztja a magyar embereket a hazánknak jogosan járó eurómilliárdoktól annak reményében, hogy ezzel megbuktathatják a kormányt és átvehetik a hatalmat Magyarországon.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Holokauszt-megemlékezésem 2024…

Magyar Nemzet; Pesti Srácok

Kiemelt képen a Varju, Gyurcsány Dobrev trió / Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük