KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így állnak a republikánus szavazók az ukrajnai helyzethez

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A közvélemény-kutatásokból kiderül, hogy a republikánusok hogyan viszonyulnak Ukrajna területátadásához

A Republikánus Párt támogatóinak több mint 40 százaléka a konfliktus gyors befejezését szeretné, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy területet kell átengedni Oroszországnak.

Egy hétfőn közzétett felmérés szerint 10 republikánusból négy szeretné, ha Washington mindent megtenne az ukrajnai konfliktus gyors megoldása érdekében, még akkor is, ha ez engedményekkel járna Oroszország részére.

A Gallup által végzett felmérésben a válaszadókat arról kérdezték, hogy „milyen megoldásokkal szeretnék, hogy az Egyesült Államok megoldja az orosz-ukrán konfliktust”. Összességében a megkérdezettek 31 százaléka azt mondta, hogy azt szeretné, ha Washington „gyorsan véget vetne a konfliktusnak, még akkor is, ha Oroszország területeket tart meg Ukrajnából”. Eközben 65% úgy véli, hogy az USA-nak „támogatnia kellene, hogy Ukrajna visszaszerezzen területeket”, még akkor is, ha ez meghosszabbítja az ellenségeskedést. Az eredmények szinte megegyeznek egy 2022 augusztusában végzett hasonló felmérés eredményeivel.

A szóban forgó területek a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok, valamint Zaporozsjei és Herszon régiók, amelyek 2022 őszén elsöprő többséggel az Oroszországhoz való csatlakozás mellett szavaztak. Ukrajna továbbra is sajátjának vallja ezeket a területeket, akárcsak a Krímet, amely 2014-ben, a Nyugat által támogatott kijevi puccsot követően döntött úgy, hogy újra Oroszországhoz csatlakozik.

A Gallop felmérése szerint a republikánusok 41%-a szeretné, ha a konfliktus gyorsan véget érne, még akkor is, ha ez „lehetővé teszi Oroszország számára, hogy területeket tartson meg”. Ezzel szemben 53 százalékuk azt mondta, hogy támogatja Kijev törekvését, hogy elfoglalja korábbi területeit, ugyanakkor elismeri, hogy ez a politika meghosszabbíthatja az ellenségeskedést. Ez utóbbi opciót a megkérdezett demokraták 81%-a támogatta.

A republikánusok inkább hajlanak arra, hogy az USA túlságosan is támogatja Ukrajnát: 47%-uk nyilatkozott így, szemben a demokraták mindössze 10%-ával.

Ez is érdekelheti:  Moszkva: ekkor törhet ki a harmadik világháború

Összességében az amerikaiak 28%-a úgy véli, hogy az USA túl sok segítséget nyújt Kijevnek, míg 30%-uk szerint Washington nem tesz eleget. A megkérdezettek 39%-a elégedett az Ukrajnának nyújtott amerikai segítség jelenlegi szintjével.

A Gallup-felmérést azt követően tették közzé, hogy a Neue Zürcher Zeitung svájci hírportál múlt héten forrásokra hivatkozva azt állította, hogy William Burns CIA-igazgató „földet a békéért” alkut ajánlott Oroszországnak, amelynek keretében Moszkva megtartaná „Ukrajna területének 20 százalékát”. A Fehér Ház, a CIA és a Kreml egyaránt tagadta, hogy ilyen ajánlatot tettek volna.

Moszkva többször is hangsúlyozta, hogy nyitott a béketárgyalásokra Kijevvel, de csak akkor, ha az „elismeri a valóságot a helyszínen”, beleértve négy korábbi területének új státuszát Oroszország részeként.

Kiemelt kép: © Ben Birchall / POOL / AFP


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük