KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így, ahogy vagytok – A korrupció a komprádor burzsoázia bónusza

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Mottó:
          Madárfüttyről,
          Mit sem tud a corpus juris:
          Mígnem a bíró, haraggal
          Ráütvén a két zsebére
          S rámutatván a két félre,
          Törvényt monda e szavakkal
          A szegény fülemilére:
          Hallja kendtek!
          Se ide nem, se oda nem
          Fütyöl a madárka, hanem
         (Jobb felöl üt) nekem fütyöl,
         (Bal felöl üt) s nekem fütyöl:
          Elmehetnek.                                 
(Arany János: A Fülemile)

 

Elmehettek a jó anyátokba, így ahogy vagytok! – gondoljuk magunkban, ha K. ciki-Cake Olívió „eltekerné” a gázcsapot. Úgy kell manipulálni egy népet, hogy meglincselje azokat a politikusait, akik megvédik az érdekeit. Tarlóst, a mérnök főpolgármestert azért szavazták ki, mert olyan, mint Robespiere, a „megvesztegethetetlen”. Ezért kezelhetetlen, mert nem zsarolható. Makk Károly utolsó játékfilmje egy kórboncnoki látlelet a közelmúlt közállapotáról. A bűnt és a bűn elkövetőjét – akár milyen hihetetlen – védi a büntető jog. Te vagy a bűnös, kedves olvasó, ha lelövöd a házadba behatoló, rád puskát szegező banditát. Minimum 6 évet kapsz. Meg kell várni, amíg a betörő lő. Kérdezgetni kell, nem kér-e egy kávét, hogy van, mi a szándéka. Ha eltalál a betörő, akkor jogszerűen halott vagy! Meddig lesz még előnye a bűnözőknek az áldozatokkal szemben?

A hazánkba betörő tömeggyilkos an-Nuszra frontos muszlim bűnöző határsértőt védte a magyar bíróság 2016-ban. De elítélte László Petra operatőrnőt. A rendőrkordont áttörő migráns csürhe a riporter felé rohant, aki reflexből védekezet, de nem ért hozzá a terroristához. Nincs joga védekezni? A nemzetközi média meghurcolta munkáját végző operatőrnőt. A magyar bíróság hamis ítélete miatt a muszlimok fatvát hirdettek Petrára. Halál listára került, mint a kárpátaljai vezetők manapság.

Putyin László a XX. század legnagyobb tragédiájának nevezte a Szovjetunió szétesését. Ezt az elnöki véleményt nem osztom. De az biztos, hogy Európa legnagyobb kisebbsége a magyar előtt az orosz.  A SzU (élt 1922.-1991.) szétdarabolását intéző szabadkőműves Gorbacsov igen népszerű volt Nyugaton. Hiszen úgy szabták meg Oroszország határát, hogy az oroszok összes meleg tengeri kikötőjét, beleértve az orosz hadiflotta anyakikötőjét, Szevasztopolt levágták. Ukrajna az oroszföld belsejébe vezető öt európai felvonulási útvonal közül kettőt foglal magába. Miután az ukránok lezárták a Kercsi szorost, Putyin megszavaztatta krími oroszokat, hogy hová akarnak tartozni. Az ukrán hadügyminiszter megfenyegette Magyarországot, hogy „2 óra alatt a Balatonnál lesznek a tankjaik”, a budapesti ukrán nagykövetnő, Ljubov Nepop, is kedvesen figyelmeztetett, hogy „Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz.”  (2022. 03. 04., !!444!!!, …Ti lesztek a következők …, Magyar P.)  A magyar kormány eddig 720 ezernyi ukrán menekültet segített. Hálából az ukrán nagykövet a Dr. Krekó vezette Political Capital-hoz ment kampányolni a magyar kormány ellen. A legjobban felszerelt 128-as dandárt telepítették az ukránok a határunkra. Putyinnak hála, az ukránok inváziója ezúttal elmaradt. De ukrán menekült anyukák és gyerekeik üdülnek a Balatonnál.

Orosz – ukrán testvérháború hadihelyzete az elején, 2022 03. 09.-én (Forrás: Portfolio.hu) Három hónap után is

„Találjuk ki Magyarországot!” – javasolta 22 éve Hankiss Elemér. „Meggyötört, zavaros arcot lát az, aki ma Magyarországra tekint, holott a 90-es évek elején még egy szépreményű, fiatal demokrácia voltunk” – mondta a megboldogult hebegő szociológus a Hírszerző-ben, Kósa András riportjában. Találjuk ki Ukrajnát, mert az még az SZDSZ korszaknál tart.

 

„Nyírfa” mára szárba szökkent”

Földi Lászlót a titkos szolgálatunk egykori vezetőjét azért menesztették a szocialisták, mert lebuktatta egyik politikusukat. Makk Károly kitűnő színészt faragott filmjében az egysíkú Csányi Sándorból, aki a korrupt alpolgármestert játssza. A Gyurcsány kormány korrupt pénzügyminisztere magára ismert a filmben. Makk többé nem forgathatott. A parádés szereposztást felvonultató rendező tökéletes társadalmi keresztmetszetet ad: Földi László, a Nyírfa ügy sikeres felgöngyölítése miatt menesztett hírszerző ezredes ténymegállapítása a szervezett bűnözés és a politika összefonódásáról mára napi valósággá vált. A filmbeli pártemberek, kormány és ellenzék kart karba öltve hordja ki a nejlon zacskóba csomagolt euró kötegeket az alpolgármester irodájából.  Az ukrán határ menti kisváros szédítő fejlődés elé néz, de csak a filmben. Új repülőtér épül. Kanadai befektetők jönnek. A pilótából lett új polgármester rendes ember. De helyettesével baj van, mert az önkormányzatba beépült a maffia. Ez persze, kedves olvasó, ugye csak a filmben fordulhat elő, meg a mai „Keresztanyu” RTL tv sorozatban.  Hova lett a géppuska a bontásra ítélt harci repülőgépekből? – teszik fel a filmben a kérdést. Bizonyosságot senki sem tud a filmben. A megsemmisítésre szánt harci gépekből eltűnt a fegyverzet. A korrupció természete, hogy titkos alkukon alapul. A film nem szájbarágós, nem példabeszéd és nem napi történetet dokumentál, hanem esszenciát ad. Például hová lett és lesz a velejéig korrupt Ukrajnának adományozott 80 milliárd dollárnyi fegyver? A táncos-komikus ukrán elnök 18 ezer gépkarabélyt osztott szét Kijevben. Már árulják. Az ukrán maffia tarol. Most már lesz mivel agyonlőni a halál listára tett magyarokat a Szics gárdistáknak Kárpátalján. A orosz – ukrán béketárgyalások ukrán delegációjának egyik tagját, Kirljajevet agyonlőtték, mert orosz kémnek vélték. Lehet, hogy kihagyta a főnököt az üzletből?

Önkéntelenül is eszünkbe jutnak mégis az újsághírek, hétköznapjaink korrupciós bűnügyi szappanoperái. Elég, ha a MÁV Cargo, a szocialisták általi eladásának sikerdíjára gondolunk, amelyet az osztrák ügyészség vizsgált a drága Gulya anyuka BT.- je számlájára átutalt 1,5-2,0 milliárdocskák miatt. A Demszky által megvetetett Siemens hernyóvillamosok megvétele után hajléktalanok számláira utalták át a németek az „alkotmányos költségeket”. Ezt akkoriban a német lapok szellőztettek meg, ám nálunk senkit nem érdekelt a hír, de a hajléktalanokat felhajtó ügyvéd felszívódott. Büntetlen marad a 30 milliárdocska közpénzt érő Demszky aláírás a metró kocsik szerződésén. Vis majornak értelmezi a szerződés a hatósági engedélyek műszakilag hibás teljesítésért, alkalmatlanság miatti megtagadását. Hibás fékrendszerrel, késve lehet a franciáknak nem teljesíteni, miközben mindannyian tudjuk, hogy ilyen egyoldalú, vevőt hátrányos helyzetbe hozó szerződést csak kenőpénz ellenében szoktak kötni. A magyar fél érdekeit semmibe vevő szerződés aláírása ingyen nem szokott menni. Ahogy a Lánchíd rekonstrukció szerződésének plusz öt milliárdocskájának is ára van. De most, amikor az egész magyarság összefog a kárpátaljai magyarokért Gy. Németh Erzsébet, Karácsony alpolgármestere minden ukrajnai menekültnek ingyen jegyet ad, kivéve a kettős-állampolgárságú magyarokat.

A korrupció lényege, hogy nehezen bizonyítható, nehezen tetten érhető. Csak a lenyomata látszik: mint például egy semmivel sem magyarázható önfeladás egy franciákkal kötött metró szerződés pontjai közt. Vajon miért francia bíróságon kötöttek ki Demszkyék? Pártatlan-e a francia bíróság legutóbbi ítélete, amellyel kifosztották a magyar fővárost? Se előleg, se kocsik. Miért nem a magyar GANZ gyártja a metró kocsikat? Magyar közpénz miért francia munkahelyeket teremt?

 

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (I. rész)
Az utántöltős Pully gróf esete sem kutya

Emlékezzünk csak az osztrák gróf esetére a Grippen vadászgépekkel. Bilincsbe verve vitték az őrszobára a korpulens Pully grófot, pedig csak üzletet szerzett a brit-svéd cégnek nálunk és a cseheknél. Eladta az eladhatatlant, a légi harcban soha ki nem próbált Grippeneket a légi utántöltéssel együtt. Hol van egy Grippen egy korszerű Szuhoj vagy MIG harcigéphez képest?  Sehol. A vadászgépek fejlesztésében az oroszok vannak a csúcson. Mégis 2010 év végével kivonták a forgalomból a 28 db MIG 29-eseket és kinek adták el? Természetesen a potenciális ellenségeinknek, akik 100 éve Erdélyt tartják megszállva. Románia régi MIG-21-eseket szerelt fel a legkorszerűbb precíziós izraeli fegyverekkel, mert a régi gép sárkánya jó, hajtóműve új. Nálunk – és a Makk-film is erre utal –  leszerelik géppuskákat. Náluk szétvágták a MIG 21-esnél ütősebb Szuhoj gépeink főtartóit, kiszerelték a géppuskákat. De így jártak az NDK készleteiből átvett MI-8-as, MI-17-es és MI-24-es tankelhárító helikopterek is Szentkirályszabadján. Az ukránok most ilyenekkel harcolnak. A 300 kilométeres sebességgel a földfelszíntől 10 méterre száguldó forgószárnyúak mindössze 4-6 órát repültek, amikor lángvágóval nekiestek a több száz repülő erődnek. Velünk, a balekokkal megvetették a svéd sast, ami olyan karbantartás igényes, hogy alig győzzük pénzzel. Leszerelik és eladják a nagyszerű orosz technikát, amellyel bravúrosan repültek idáig a pilótáink.

 

Off-shore cégeké a világ!

Vajon ki tudja, hogy a 17 ezer m2-es moszkvai kereskedelmi kirendeltség, a KERKI az eladási tender kiírása előtt átutalt dollármilliók csak érintették-e az államkincstár számláit? Talán egyből tovább utalták mondjuk egy ciprusi másik off-shore cégnek a moszkvai követségről? Ki állhat személy szerint a luxembugi off-shore vevő cége mögött, aki fél évvel a versenyeztetés előtt már tudta, hogy ő lesz a boldog nyertes? Ráadásul diszkont áron, 3,5 milliárd (akkori árfolyamon 21,3 millió $) forintért juthatott hozzá egy valójában 150-200 millió $-os értékű ingatlanhoz (ma kb. 800 millió dollát piaci értékű) Moszkva belvárosának kormányzati negyedében. A KGST időkből örökölt csúnyácska ház egy bázis volt a magyar üzletemberek számára az eurázsiai nagyhatalom szívében. A KERKI értéke megfizethetlen, mert az orosz kapcsolat, a moszkvai hírek vagyonértékűek.

 A moszkvai önkormányzat 73 millió $-t akar adni az ingatlanért. Maga a sarok telek üresen bőven megér 200 millió dollárt akkoriban, mert felhőkarcoló építhető rá. Moszkva a világ legdrágább városa, ahol nem ritka 10000 $-t meghaladó épület négyzetméter ár.

 

A babaruha visszajár?  Soha már

A hatalmát az óta elvesztett Luzskov, volt moszkvai polgármester dózeroltatott le tucatnyi engedély nélkül épített villát Moszkva zöldövezetében, amelyeknek darabja 80 és 200 millió dollárt ért, amíg álltak. Egy csicsás újgazdag villánál azért ugye többet ér egy kormányzati negyedben lévő ingatlan egy eurázsiai világhatalom fővárosában? A példa statuálás nálunk se ártana, mondjuk, ha a versenytárgyalás előtt fél évvel jogcím nélkül fizető Kamenyec – Podolszkból származó ukrán vevőt és a vélelmezhetően csalárd szerződés aláíróit bilincsbe verve vinnék be a Gyorskocsi utcába, amely nincs is olyan messze az akkor a Göncz Kinga vezette Külügyminisztériumtól. A vevő cége persze luxemburgi. A luxenburgi külügyminiszter országában olyan off-shore cégek működését engedélyezi, mint amelyik összejátszva magyar külügyi vezetőkkel, ellopta a mindnyájunk közös tulajdonát képviselő moszkvai ingatlant. Kizárt dolog, hogy ne lehetne megtudni, kik állnak a luxemburgi orosz cég mögött. Miért nem nyilvános a névsor? A „baba ruha” pedig visszajár. Vissza kellett volna íratni az ingatlant a Magyar Állam nevére. Azt hogy kik állnak ténylegesen a luxemburgi adóparadicsomban bejegyzett cég mögött, hogy milyen áttételen keresztül érvényesül a háttérből irányító tulajdonosok érdek érvényesítése, és hogy van felépítve a strómanok hálózata, nos, azt a KGB utódja az FSZB (Szövetségi Biztonsági Szolgálat) és az SZVR (Külföldi Hírszerző Szolgálat) már valószínűleg régen tudta. Valószínűleg már akkor tudta, amikor a Pannon Pubi, az nyírségi hulladékfém hasznosító ÁFA-Bűvész ex-pénzügyminiszter és az Öszödi Böszme az eladási konstrukción agyalt. Miután az orosz – ukrán háború kitört, a melegjog-erős luxemburgi külügyminiszter Putyin elleni merényletet ajánlott Európának. Kik állhatnak eme törpeország mögött?

 

A Kamenye – Podolszk-i vevő mindig nyer a szocialista kormánynál

Vajon hogy írhatta alá, kinek a felhatalmazásával a vételi szerződést a kinti követ és a felügyeletét ellátó szocialista államtitkár F. M. asszony (Duna tv-és film megbízása miatt, amelyet saját férje gyártott le névleg, korrupcióval vádolják!)? Vajon miért adóparadicsomokban bejegyzett cégekkel szerződik – esetünkben kétszer, a jogcím nélküli átutalás után – a a baloldal vezette magyar állam? Vajon ki állhatott a moszkvai KERKI  vevője, a luxemburgi Diamond Air cég mögött, amelyet 2009-ben megvett egy belizei off-shore cég? Hogy van az, hogy Európa megtűr a hasában adóparadicsomokat, amikor látszólag küzd az adócsalás ellen? Ez a transzparencia? A nagymellényű, médiaszakértő luxemburgi külügyér hogy tűrhet meg pénzmosó off-shore cégeket és adóparadicsomot Európa közepén, a szocialista irányítású Luxenburgban, ahol a Rothschildok szeriőz befektetési tanácsadó cége is működik? Miért éppen Vekszelberg, a fizikusból lett ukrán galiciáner oligarcha a „kiválasztott” vevő, aki hétszeres áron adta tovább a KERKI-t? Egyáltalán miért is kellet eladni a moszkvai bázist?  A KERKI elkótyavetyélése idején Gyurcsénynak jók voltak az ukrajnai orosz milliárdosok. Vajon az ukrán beavatkozás a magyar választásokba összefügg-e a KERKI vevője üzleti körének kapcsolataival? Vajon miért marad büntetlen az. ha egy választáson egy párt(szövetség) egy idegen ország vezetőivel szövetkezve, annak segítségével akar választást nyerni? A hazaárulás rendben van?

 

A makaói fotósok egy Adoniszt láttak

A makaói paparazzik áldozatának, a volt pénzügyminiszternek, a szerelmetes Veres Jánosnak sem tűnt fel a stikli. Ha már eladják az ingatlant, miért megbízhatóbb vevő egy off-shore cég a Pénzügy Minisztériumnak, mint a Richter, vagy a moszkvai városi önkormányzat? Nem gondoltak arra, hogy baj lesz, ha valaki egyszer ellenőrzi a banki kivonatokat, hogy ellenőrzi a vételár jóváírásának időpontját, valamint azt, hogy hová utalták azt tovább és milyen jogcímen történt az utalgatás? Egyáltalán, hogy kerülhet ilyesmi az újságok címoldalára? Egyáltalán hol volt a belső elhárítás?  Sőt merészen megkérdezhetjük mi magyarok, a tulajdonosok, miért kellett eladni ezt a fontos magyar szállást és irodaházat, amikor jól tudjuk, hogy az orosz gazdaság úgy kilőtt, mint a nyíl? A szegény csóró magyar vállalkozó pedig nem képes megfizetni az 500 dolláros napi szálloda számlákat, ha az elegáns orosz fővárosba hívják szerződést aláírni, Milyen kisszerű, rövidlátó gondolkodás az, ha valaki a közhatalmat egy kiszemelt ingatlan megkaparintására fordítja. Karácsony elseftelte volna a Városházát. Megéri-e rettegnie a baloldalnak a lelepleződéstől? Megérte-e zsarolhatóvá válni Gyurcsányéknak? Van–e menekülési lehetősége a tolvajoknak? Bizony van. ma már senki sem tudja, mi volt nekünk a KERKI? Csak az akkori moszkvai kereskedelmi attasé halt meg. Ellenezte a KERKI elseftelését. A diplomaták lejelentik az útvonalat, ha autóznak a szolgálati helyszínen. Az attasé piros rendszámú kocsija elé hajtott ki egy mellékútról egy kővel megrakott Kamaz az esti szürkületben…

Ez is érdekelheti:  Radnóti László: Anyakép – kétféle ecsettel

 

A bértollnokok alkonya? Valóban leáldozott nekik?

Erről és ehhez hasonló napi jelenségekkel foglalkozik a Makk Károly film. Pontosan ugyanolyan kisszerű és rövidtávon gondolkodóak a filmbeli korrupt politikusok, mint az életben. A tehetséges Fenyő Iván által remekül alakított nyikhaj újságírót a filmben bebetonozzák. Túl sokat tudott, túl nagy volt a szája és a vincseszterén túl sok terhelő adat lapult, ami megengedhetetlen. A kétfelé játszó bértollnokoknak – csak a filmen persze – bealkonyult. A valóságban a három világhatalmi ágból, a média-, a pénzügy és kereskedelem, meg a katonai-hatalomból az oroszok csak az utóbbit birtokolják. A média háborút elvesztették.

 

A „Legge del silenzio”

Aki megsérti a hallgatás törvényét, annak annyi. A cameo-zó (filmes szleng: nagy színész epizód szerepben) Törőcsik Mari† pragmatikus maffia vezért alakít, aki emberek kiiktatására specializálódott. A film utal az utóbbi évek maffia leszámolásaira. A hallgatás törvényét megszegő beavatottakra és kis strómanokra halál vár. Bebetonozzák, kilövik őket. Így is kell? Amikor jelen elemzés szerzője Kijevben egy 20 ezer lakosú városrészt tervezett, amit „Szocgorodoknak” hívtak, megbízóink tréfából felautóztak velünk egy magaslatra. Viccesen megmutatták, hogy hová temetik el azokat a belföldieket, akik nem teljesítenek határidőre és hová a külföldieket. Köthetsz ugyan szerződést ukránokkal, de a szerződéseket arrafelé kézfogással kötik. Aki nem teljesít, annak annyi. Így azután rend van és kevés per. Ilyen közkáték után megbízóink meghívtak egy Pazar vacsorára egy hajóvendéglőbe. Az oroszok és az ukránok vendégszeretetben verhetetlenek. Nagyvonalúak és úgy szeretnek mulatni, mint mi. Kár, hogy rossz a kapcsolatunk a mai ukrán – amerikai bábkormánnyal, mert az ukrán emberek nagyon jó barátaink. Remekül kooperáltunk. A tervem is nagyon tetszett a kijevi főépítésznek a TERVZSŰRIN.

Az orosz – ukrán testvérharc nagyon nem hiányzott. A Kijev – Moszkva „barátságos” mérkőzés félidőben 2 – 1 az ukránok javára. Kijev megmenekült, Harkov is látszólag és az ukránok kilőtték a Moszkvát, az orosz Fekete tengeri flotta zászlóshajóját. Az oroszok viszont bevették Mariupolt, ezzel az Azovi tengert és összefűzték a Donbaszt a Krímmel.

Az oroszok nem számítottak ilyen heves ukrán ellenállásra. Ez az invázió nem egy sétagalopp. Nem a legjobb technikát vitték be Ukrajnába az oroszok, hanem ami éppen raktáron volt. A nyugati fegyversegélynek nagy szerepe volt az ukrán védekezésben. Közet 500 orosz harckocsit lőttek ki az ukránok a Harkov, Szumi, Csernyiv és Lijev környékén és be tudták vetni az ukránok a stratégiai tartalékaikat, ami 3 harckocsi dandár, és 5 gépesített lövész dandár. A beáramló nyugati fegyverekkel pedig meg tudták erősíteni a 30 dandárjukat. Az invázió elején az oroszok nem jól szervezték meg a harckocsik előrevonását, nem volt közel biztosítás, nem biztosítottak jobbra – balra, nem használtak ködösítést, hogy fölülről ne tudják drónnal kilőni a tankot. Úgyhogy le is váltották a logisztikáért felelős orosz tábornokot. 120 harccsoport zászlóaljjal indítottak az oroszok a háború kezdetén. 1500 katona alkot egy ilyen harccsoportot. Ebből az erőből folyamatosa 90-100 harccsoport harcol a műveletekben. A többi a „cserejátékos”, akiket folyamatosan kivonnak, feltöltenek, pihentetnek, majd újra bevetnek. Okulva a kezdeti veszteségekből nagyon ügyelnek az oroszok arra, hogy ne hosszú ideig harcoljanak az alakulataik.

A feltöltést úgy kell elképzelni, ahogy a focimeccsen a cserét. Ha egy harckocsi zászlóaljban van 30-40 harckocsi és abból kilőnek az ukránok 15-öt, akkor ezt az alakulatot kivonják. Új személyzetet és új harcjárműveket kapnak. 3 – 4 nap, amíg összeszokik a csapat, megtanulják a rádiókapcsolatot, az együttmozgást harchelyzetben és 4 – 5 nap múlva mehetnek vissza harcolni a katonák. A modern páncéltörők 500 – 900 mm-es páncélzatot is átütnek, és mivel a lőszer a régebbi orosz tankokban nem külső rekeszben van, így a 3 fős személyzet elfüstöl, ha találat éri őket, sajnos.

A Makk filmben főszerepet kap a nejlonzacskó, a háborúban meg a benzin
Törőcsik Mari a maffia főnök kis szerepében is nagyot alakított (2010.)

A filmben minden párt vitt egyet-egyet a reklámszatyorból. Ha nem lesz büntetés és ismét futni hagyják a korrupt bűnözőket, akkor bármely kormány rajtaveszthet. Ehhez azonban olyan büntető jogra és jogászokra van szükség, akik nem a bűnözőt juttatják rács mögé. Ám az áldozat önvédelmi jogát kétségbe vonják. Az „Ördög ügyvédje” kacag. Bele a képünkbe. A fővárosnál 10%-volt a ingatlan eladásaik után a vezetőknek járó „jutalék” tarifa, a zuglói parkoló panamában meg a profit fele. Meg kell teremteni a társadalom önvédelmét a korrupcióval és nemzetellenes bűnökkel szemben. Ez pedig csak a halálbüntetés visszaállítása lehet. Kábítószer – korrupció – hazaárulás – élet elleni bűncselekmények, ezeket torolnák meg halálbüntetéssel. A pénzhatalom azonban privatizálta a halálbüntetést. – állítja Dr. Drábik János összeesküvés elméleti szakértő. A pénzhatalom ölhet, a közhatalom nem.

 

Ukrajna egy pénzmosoda lett. Ezért védi a Nyugat

A Biden család is sokat szakított. Az ukránok nemzeti vagyonát a Nyugat már szétlopta, erőforrásait megcsapolták. 43 millió hektár termőföldjének 1/3-át meg Kína privatizálta. Félti is a vagyonát a harcoktól. Ebben a Zelenszkíj féle korrupt felső vezetés maximálisan benne van. 31 éves fennállása alatt ez a két nagy Magyarország területű ország egyik válságból ki, másikba be. Márpedig egy Ukrajna által kiprovokált háború eszi a pénzt. Ukrajna még eddig semmilyen államközi szerződést nem tartott be. A magyar – ukrán alapszerződést felrúgva megvonta az anyanyelv használatot a kárpátaljai ruszinoktól és magyaroktól. Zelenszkij papírrongynak nézte a Minkszki megállapodást és nem biztosított autonómiát a Donbasznak. Az alapításakor a Budapesti megállapodásban az államalapítása feltételeként vállalta Ukrajna, hogy lemond az atomfegyverekről. Erre eltelik három évtized és most atombombát épít és biológiai tömegpusztító fegyvert fejleszt a Biden gyerekkel. Hogy van ez?  Ki is az agresszor?

A háborúzást egykor hadművészetnek hívták, mert az. Ahogy az egyéb művészeti ágakban a hadművészetben is az intuíciónak nagy szerepe van. Csakhogy a megérzésre alapozott döntés életre – halálra megy ki. A katonáink, a fiaink életére…

A mai hadművészetnek két nagy irányzata van: az egyik a „mozgás – centrikus hadikultúra. Ez a Blitzkrieg – villámháború. Ez a mélységbe támadást jelenti. De a túlságosan megnyújtott utánpótlási vonalak nehezen védhetőek. Ezt láttuk az oroszoknál az invázió első hónapjában. Az ukránok viszont jól megtanulták ezt a stratégiát az amerikai kiképzőktől.

A másik az anyagcentrikus hadikultúra –magyarázza Resperger István tábornok (Inforádió, Aréna, 2022. 05. 25.). Ez a stratégia az erőjátékra épít. Vagyis arra, hogy az ellenségnek elfogy a lőszere, az üzemanyaga, a katonája és összecsuklik a gazdasága. Ez utóbbi helyzet már bekövetkezett Ukrajnában. Csupasz hátsóval nem lehet háborúba indulni. Magyarország baja is ugyanaz, mint az ukránoknak: ha egy ország termelőkapacitása idegen kézben van, az nem szuverén. Ukrajnában is, hazánkhoz hasonlóan már nincs munkásvédelem, nincsenek szakszervezetek Európa közepén. A fizetések az ukránoknál az európai egytizede, nálunk meg a fele. Tehát a hátország Ukrajnában már akkor kivérzett anyagilag, amikor még nem is volt invázió.  Az oroszok három hónap után 1200km-ről 450-re csökkentették az arcvonalat és több kisebb katlant alakítottak ki a Donbaszban. 68 ezer orosz katona áll szemben 40 ezer ukrán védővel.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (II. rész)
JAS – 39 Gripen, a háborút sosem látott svéd csodagép, Méregdrágán lízingeljük. Mire teljesen elavul, már a miénk lesz. Miért nem gyártunk vadászgépet, amikor képesek vagyunk rá?

 

Elvtárs, segítsd a lebukottakat!

A fajban, rasszokban gondolkodás, a fajelmélet maga ma is hódító eszme a gazdasági proxiháborúban. Ma az oroszt kell gyűlölni Nyugaton. Nekünk, magyaroknak ezek az elvek, a faji alapon gondolkodás teljesen idegen volt és ma is az, Ukrajnában a nácizmusnak hagyománya volt: a Vlaszov hadsereg Hitler oldalán harcolt. Zelenszkij sem nélkülözheti a paramilitáris ukrán náci szabadcsapatokat, például a most Mariupolnál fogságba esett Azov ezredet. Egy zsidó származású ukrán elnök horogkeresztes, SS jelvényekkel parádézó „hősökre” építi a védekezést? Oroszokat irtó tömeggyilkosokat támogat az EU és az USA? Breuer Péter „Zsidó Szemmel” című nyíltszívű műsorában az országos főrabbink cáfolta Putyint, hogy Zelenszkij nem lehet náci, mert zsidó. Sajnos lehet. 2014 óta az ukránoknak zsidó származási galíciánerekből álló kormánya volt – büszkélkedett a Kneszet előtt az ukrán elnök. Jaszenyuk, Porosenkó és Zelenszkij ukrán elnökök idejében zsidó-, lengyel-, ruszin-, orosz-, magyargyűlölet van Ukrajnában, apartheid politika, amelyet a ukrán kormányok támogattak, sőt maguk generáltak. Putyin 14 ezer meggyilkolt orosz áldozatról beszélt. Igen. 31 éve a mindenkori ukrán hatalom diszkriminált a „bennszülött” oroszokkal szemben, de azokkal is, akik önmagukat ukránnak tartják, tehát akiknek a szolganép szerepét szánták a mindenkori ukrán kormányok kenyéradó gazdái, az amerikaiak. A Majdan puccs óta ez a trend Ukrajnában. A korrupció, tehát például a magyar lakosság kifosztása devizahitellel, a baloldali komprádor politikai elit életbiztosítása volt. Ha nem mentek volna bele a devizahitel csalásba a szocialista bankárok, a politikusaik és bíróik, sőt a Kúria akkori elnöke, akkor már rég fekete cipzáros nejlonzsákban végezték volna.

Mára aknamentesítették: Mariupol kikötője 2022. március 23-án (forrás: Maxar)

A korrupció pedig a rendszer része volt: a lényege. A modern gyarmatosító háttérerők engedik lopni a helyben lévő politikai elitet. Ez a bónuszuk, a jutalom. Azonban ha túlságosan elszemtelenedik ez az elit, akkor rákoppintanak a helytartók fejére. Így járt Bajnai, Gyurcsány, Jaszenyuk, de Porosenko is visszamehetett csokoládégyárosnak. A bizonyíték, az bizonyíték. Az előzetes letartóztatás védett volna meg politikust Zuglóban az elásástól. Ezúttal Makk Károly utolsó filmje, a végrendelete modellezte az életet és nem fordítva.

 

Így politizáltok ti!

Makk Károly gyönyörűen fényképezett filmje nem dokumentumfilm, hanem korrajz. A rendező kegyetlenül igaz képet festett közéletünkről. Az „így írtok ti” attitűdje még kedves és humoros volt Karinthytól. Az „így politizáltok ti” gesztusa a filmben egy arculcsapás. Az elit felelősségre vonása. Pont olyan megrendítő pofon ez a film, mint amit a filmbeli polgármester ad korrupt alpolgármesterének.

Zelenszkij remek színész volt. A „Nép szolgája” tv sorozata pontosan bemutatja az ukrán politikai viszonyokat. Nem az ukrán nép a hunyó, nem az ukrán nép „hajlama” a korrupció. Az ukrán ember vallásos és becsületes. Azt kell megérteni, hogy a korrupció Ukrajna félgyarmati státusából fakad. Ukrajna a Nyugat bábja. Kifosztják, megalázzák az ukrán népet. Kaptak egy csillogó országot a semmiből. Mindenük megvolt, tengerpart, a mi hegyeink Kárpátalján, a csenozjom termőföld acélos búzája a Novo Rosszíja országrészben. Mire mentek a Nyugathoz törleszkedéssel? Mindenük odalett, rommá bombázták őket. Most havi 5 – 7 milliárd euróért fohászkodik Zelenszkij elnök, attól a Nyugathoz, amelyik kifosztotta az országát. A Nyugat nevet rajta és fegyvert küld. Két olyan testvérnép irtja egymást katonailag szakszerűen, amelyiknek a termékenységi rátája 1,5 alatt van és exponenciálisan fogy. Kihalnak, ha így folytatják az oroszok is, meg az ukránok is. Erre mit tesznek? Ölik a fiatalságot a fronton.

Európa legnagyobb acélgyára: az Azovstal Mariupolban (forrás. Portfolio.hu 2022.április 19.)

A Kárpátaljáról átköltözött magyarok, rutének a kiélezett helyzetekben oroszra váltanak a Makk – filmben, ami nagyon jó megfigyelés. A nyelv váltás a hárítás egyik önkéntelen módszere.  Jelcin idején megnyitották a börtönöket és a köztörvényesek tízezrei rászabadultak a világra, elsősorban Oroszországot sújtva a következményekkel, de nekünk is jutott egy-két Szeva bácsi. Szemjon Moguljevics elvtársat, akit az Interpol is körözött, itt Budapesten, a Normafa sípálya alatt húzta meg magát hatalmas villájában. Kibiztosított pisztollyal vigyázták az utcát a testőrei. Két magyar hadiüzemet, a Magnet-gyárat és Közép Európa legjobb lézer tűzvezérlésű önjáró lövegeit gyártó Digépet adták el Szeva bácsinak, aki a horvát elnökhöz is bejáratos volt. Ukrán kapcsolataink messze, a múltban gyökereznek.

Az alvilág és a szolgálatok, a KGB korábban műveleti költségekre titkos bankszámlákon rezervált dollár milliárdjai a gazdasági szférában tisztult meg. Az óriás ipari komplexumok, bankok energetikai és banyaipari cégek igazgatását a korábbi börtönélet alá és fölérendeltségi viszonyain edződött tulajdonosok, vagy strómanjaik vették át: Oroszországban, Ukrajnában és természetesen Magyarországon is. Hihetetlen rend lett az orosz és ukrán üzleti világban a a bűnözők megjelenésével. Ez volt a pozitívum. Minden beszállító alkalmazott és hitelezett, időben és határidőre teljesített. Aki nem, az meghalt. Így beindult az orosz gazdaság. Putyin pedig rendet vágott az oligarchák között. Ezt a folyamatot írja le Borvendég Zsuzsa történész oknyomozó könyve, amely az 1970. és 2010. között pártelit és impexes kém-külkereskedők által offshore bankszámlákra kilopott 243 milliárd dollár útját követi. (Tax Justis Network, Svájc kimutatása)

A baloldali milliárdosok ebből az irdatlan pénzből privatizáltak. A médiatörvény kapcsán Orbán miniszterelnököt a liberális külhoni sajtó Putyinhoz hasonlította. „Pusztai Putyin”, hajtogatják, diktátorként aposztrofálják Orbánt. Vajon mikor kerülnek börtönbe a korrupciós ügyekben lebukottak. Meddig nevet még a gyilkos az áldozat hátra maradottainak a szemébe az enyhe büntetést meghallva az ítélethirdetéskor. Meddig ösztönöz még bűnelkövetésre a mai büntető törvénykönyv. Mikor állítják vissza a halálbüntetést a korrupciós, kábítószerrel összefüggő, hazaárulás miatti és gyilkossági ügyekben?

Az ukrán és az orosz egy nép, két országban. Két nép lett? Megférnek egy országban (Eorrás: WDR: Krieg in der Ukraine: Die Hintergründe kurz erklärtm Stand: 08.03.2022)

Így ahogy vagytok! – takarodjatok! – hirdette Makk Karcsi bácsi Badacsony Tördemicen barátjával, Szeremley Hubával a a Római úti Hordó-borozóból egy pohár rizlinggel a kezükben, a gőzölgő halászlé mellett. Így ahogy vagytok! – fohászkodnak a Lovin. Csak a célig maradjon együtt a futamot vezető három első ló a galoppon. Az orosz – ukrán háború tanulsága az, hogy ha elveszik tengeri kikötőidet, akkor vedd vissza! Békésen persze. Addig is: mindenki menjen lóversenyre és fogadjon! Éljen a LOVI!

 

Balatonszárszó, 2022. május 26.
Jánossy Péter Sámuel építészmérnök

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük