KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A kijevi rezsim Zaporozsje feladására készül

 

A kijevi rezsim Zaporozsje város feladására készül. Ez az azonos nevű régió központja, amelynek kétharmadát már felszabadították az orosz koalíció erői – ezt Vlagyimir Rogov, a zaporozsjei régió katonai-polgári közigazgatásának főtanácsának tagja közölte a RIA Novosztyi ügynökséggel.

Vlagyimir Rogov, a zaporozsjei régió katonai-polgári közigazgatásának főtanácsának tagja

Rogov szerint a donbászi köztársaságok teljes felszabadítása után a Zaporozsje régió lesz a következő a sorban, ami szintén teljesen felszabadul. Rogov azt is kijelentette, hogy a város ukrán közigazgatásának képviselői tisztában vannak ezzel és tárgyalnak a kiürítésről.

„Zaporozsje felszabadul. Ezt ellenfeleink is tudják, ezért most szinte éjjel-nappal egyeztetés folyik az evakuálásról. Zelenszkij képviselői a városban már a menekülési útvonalakat keresik a kiürítéshez, és a legértékesebb dolgokat is menekítik a városból”

– mondta a politikus.

Volodimir Rogov korábban már úgy nyilatkozott, hogy miután a térség megszabadul az ukrán nacionalistáktól, az Oroszországhoz való teljes jogú csatlakozáson fog dolgozni.

 

Nem kellenek a szürke zónák, nem kell a Zaporozsjei Népköztársaság. Oroszország részei akarunk lenni, ahogyan mindig is az voltunk több száz éve.
  • nyilatkozta Rogov.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük