TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Horvát elnök: Ukrajna soha nem foglalja vissza a Krímet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Zoran Milanovic horvát elnök szerint a NATO által Ukrajnának nyújtott, egyre halálosabb katonai segítség „mélyen erkölcstelen”  és csak kiterjeszti Kijev véres konfliktusát Oroszországgal, több áldozatot követelve, ráadásul növeli a nukleáris háború kockázatát,  értelmetlen célok elérése érdekében.

„Teljesen ellene vagyok, hogy halálos fegyvereket küldjenek oda [Ukrajnába]”

mondta Milanovic újságíróknak egy Petrinjában tartott tájékoztatón.

„Ez csak elnyújtja a háborút. Mi a cél? Oroszország feldarabolása? Rendszerváltás? Oroszország felosztásáról beszélnek. Ez őrültség.”

Milanovic azután nyilatkozott, hogy Németország és az Egyesült Államok kormánya a múlt héten bejelentette,  hogy harckocsikat küldenek Ukrajnába. Moszkva figyelmeztetett arra, hogy az ilyen segélyek elősegítik az eszkalációt, különösen akkor, ha nyugati fegyvereket használnak orosz városok megtámadására, vagy orosz területeket akarnak elfoglalni. Ennek ellenére Washington és legfőbb NATO-szövetségesei ígéretet tettek arra, hogy mindaddig folytatják Ukrajna felfegyverzését, ameddig az szükséges ahhoz, hogy győztesen kerüljenek ki a konfliktusból.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ígéretet tett arra, hogy visszafoglalja az összes oroszország által eddig elfoglalt területet, beleértve a Krímet is, amely a kijevi megválasztott kormány 2014-es megdöntését követően Oroszország részévé vált. Milanović azzal érvelt, hogy a Krím „soha nem lesz Ukrajna része” – ebben még a német tábornokok is egyetértenek.

 

Kiemelt képen: Zoran Milanovic horvát elnök felszólal az ENSZ Közgyűlésén 2021 szeptemberében New Yorkban. © Getty Images / Mary Altaffer

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Bayer Zsolték az EU budapesti képviselete elé szerveznek tiltakozó demonstrációt

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük