KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hollandiába érkezett Zelenszkij

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rövid finnországi látogatását követően szerdán késő este érkezett Hollandiába.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az amszterdami Schiphol repülőtéren szállt le egy, a finn fővárosból, Helsinkiből érkező holland kormánygéppel, majd rendőri kíséret mellett autókonvoja Hága felé hajtott el, derült ki a NOS helyi televízió által készített videófelvételből.

Az ukrán államfő csütörtökön várhatóan találkozik Mark Rutte holland miniszterelnökkel, Wopke Hoekstra külügyminiszterrel és Kajsa Ollongren védelmi miniszterrel, mondta el egy holland tisztviselő, részleteket azonban biztonsági okokból nem közölt,

– írja a Politico.

Zelenszkij a tervek szerint beszédet tart „Igazságszolgáltatás nélkül nincs béke” címmel, és ellátogat a Nemzetközi Büntetőbírósághoz, amely márciusban elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen a Kreml ukrajnai inváziója után Oroszországba hurcolt gyermekek miatt.

Alexander De Croo belga miniszterelnök várhatóan csütörtökön utazik Hágába, hogy Ruttéval és Zelenszkijjel közös megbeszélést folytasson.

Az ukrán elnök a háború első tíz hónapjában nem hagyta el az országot, azonban 2022 decemberétől egyre többször tűnt fel külföldön, főleg az Ukrajnát pénzzel és fegyverekkel támogató nyugati országokban. Elsőként az Egyesült Államokba utazott, azóta pedig több nyugat-európai fővárosba és Lengyelországba is ellátogatott. Legutóbb, szerdán Helsinkiben járt, ahol az északi országok vezetőivel találkozott. Ezen látogatások elsődleges célja természetesen az, hogy további támogatást szerezzen a háborúban álló ország számára. Zelenszkij következő úti célja várhatóan Berlin lesz május 13-án.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: Efrem Lukackij)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: