KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szijjártó Péter: Ha rendszerszintű korrupció lenne Magyarországon, nem jönnének a befektetők

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta a CNN műsorvezetőjének, kérdezze meg az itteni befektetőket, ők tapasztaltak-e korrupciót.

Ha rendszerszintű korrupció lenne Magyarországon, akkor nem lenne növekedés, a befektetők nem jönnének, nem hoznák ide a pénzüket, tehát ez egyértelműen vádaskodás – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a CNN Quest Means Business budapesti különkiadásában, amelyet csütörtökön tett közzé Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

 

Szijjártó Péter a műsorvezető, Richard Quest azon felvetésére, miszerint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerint Magyarországnak jelentős előrelépést kell tennie a vesztegetésre és korrupcióra vonatkozó ajánlások kezelésében, azt válaszolta, hogy

van egy ország, amelynek világos növekedési pályája van, mindenféle nehézség ellenére,

beleértve a koronavírus-járványt, beleértve a háborút a szomszédságban, beleértve azt, hogy nem kapja meg az EU-s pénzeket, és ezzel együtt még mindig növekedési pályán van.

A gazdaság helyzete

A miniszter azt mondta: „A gazdaság évről évre növekszik. Évről évre megdöntjük a beruházási rekordokat. Gondolja, hogy mindez lehetséges lenne, ha rendszerszintű korrupció lenne?” Hiszen ha rendszerszintű korrupció van, akkor nincs növekedés, a befektetők nem jönnek, nem hozzák ide a pénzüket.

Tehát ez egyértelműen vádaskodás”

– tette hozzá, felróva a műsorvezetőnek, miért nem kérdezte meg az itteni befektetőket, a Németországból, Franciaországból, az Egyesült Államokból érkező nagyvállalatokat, ők tapasztaltak-e hasonlót.

A beszélgetésben Szijjártó Péter sértőnek nevezte a Magyarország elleni támadásokat, kifejtve: „Folyamatosan sértegetnek minket”. Úgy fogalmazott, megérti a problémájukat, amely szerinte az, hogy

itt van egy kormány, amely egyértelműen mainstream-ellenes”.

Ez egy jobboldali kormány, kereszténydemokrata kormány, nagyon hazafias kormány, ez a kormány szembe megy a nemzetközi liberális fősodorral sok fontos kérdésben, és mindeközben ez a kormány sikeres. Választást nyerni nagyon bonyolult dolog, de választást nyerni négyszer egymás után, nagy fölénnyel, „na, az nagyon nehéz” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Ez is érdekelheti:  Nem kellett sokat várni: Magyar Péter bejelentette, hogy beül az Európai Parlamentbe

Kiemelt képen: Szijjártó Péter / Fotó: ADRIANO MACHADO/REUTERS/PIXSELL

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük