KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hisztérikusan vergődik a CNN és a NBC (is) Orbán Viktor Texas-i beszéde után

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ahogy az várható volt, Orbán Viktor Texas-ban elmondott beszéde miatt vergődni és vonyítani kezdtek a leghaladóbb nemzetközi médiumok is, a CNN például egy ismeretlen budapesti tudósítóval gyártatott le egy szívhez szólónak remélt, de leginkább gyomorforgatóra sikerült anyagot arról, miként csempészi vissza lassan Magyarországra Orbán Viktor a legsötétebb vészkorszakot. A csatorna természetesen kiemelte, hogy a magyar miniszterelnök náci, migrációellenes, uralkodik a média felett és hamarosan bedönti Magyarország gazdaságát is. Természetesen a miniszterelnök személyén keresztül megpróbáltak beleszállni Donald Trumpba (és/vagy fordítva), de az nem derült ki, hogy melyikük a nagyobb diktátor, ahogy abban sem volt konszenzus, hogy akkor végülis melyiküknek cikibb az amerikai személyes találkozó, de a riport végére megtudhattuk azt, hogy tulajdonképpen nem is olyan rossz hely Magyarország, de hamarosan biztosan az lesz. Értik, ugye? Az NBC kicsit erősebben próbált fogalmazni, ők előszeretettel használták a “melegellenes”, “migránsellenes” szavakat, amellett, hogy elmorzsoltak egy könnycseppet amiatt, hogy “Magyarországon egyre nehezebb ellenzéki újságírónak lenni”. 

Ahogy az várható volt, a CPAC után rögtön felsorakozott az amerikai haladó média és jól elmondták, hogy Orbán Viktor rasszista, és hogy mennyire szégyenteljes, hogy az amerikai konzervatívok a keblükre öleltek egy igazi európai diktátort.

A CNN természetesen az elsők között számolt be a nyilvánvalóan világrengető esemény beszámolójába és amúgy a bevált libsi direktíva alapján egy jókora huszáros vágással azonnal a lényegre tért: elmondta, hogy a“magyar kormány aláaknázta a nők jogait Magyarországon (azt nem fejtették ki, mindezt mire alapozzák ), vasököllel irányítja a médiát”, de valamiért nem hívták fel a figyelmet arra, hogy ennek ellenére az amerikai csatorna kamerái zavartalanul vehették fel ezt a hazánkat lejárató szennyriportot és persze ebben a fene nagy diktatúrában még a magyarországi sajtóban is szemlézik mindazt, amit a világsajtóban olvashatunk Orbán Viktor beszédéről. Nyilván ez most részletkérdés, nem fontos, attól még diktatúra van, mert ők így gondolják. Pont.

A sötét múlttal riogat a CNN a holokauszt-emlékműnél

A csatorna előkukázott egy Ben Wedeman nevű férfit Budapesten, aki állítólag a CNN helyi riportere (aki hallott már róla tegye fel a kezét), és elmondatták vele, hogy bár az elmúlt években Orbán Viktor és kormánya “néhány magyarnak” javított az életminőségén, de ennek ellenére olyan retorikát alkalmaz, ami Magyarország történetének a legsötétebb időszakát idézi. 

Vajon hallott már a vörösterrorról..?)Szamuelyről?  Itt hívnánk fel figyelmét arra, hogy Stefka István és Csurka Dóra A halál népbiztosa című látványos dokumentum-, egyúttal játékfilmjét ő is megtekintheti, amely a véreskezű népbiztos, Szamuely Tibor életéről és gaztetteiről szól. A szerzők igazi hiánypótló történelmi dokumentumfilmet készítettek a proletárforradalomról, majd az azt követő tanácsköztársaság 133 napjáról és az annak nevében elkövetett, azóta pedig elhallgatott bűnökről. A halál népbiztosa című film Szamuely Tibor népbiztos életpályáját követve mutatja be, miképp burjánzik el a kommunista ideológia, hogy válik valaki tömeggyilkossá politikai haszonszerzés céljából. Az ötvennégy perces alkotás különleges műfaji megoldásokat használ, mivel a dokumentumfilm dramatizált, játékfilmes környezetben eleven képet fest a kor hangulatáról. Nos, az valóban Magyarország történetének egyik legsötétebb korszaka volt…

A riportban természetesen elmondták, hogy a miniszterelnök migrációellenes, és természetesen felidézték Orbán Viktor Tusnádfürdőn tartott beszédét, amit hol máshol említhetett volna meg a független riporter, mint a Duna-parton, a budapesti holokauszt-emlékműnél, ahol sokkal jobban esett ez a pár perc rettegés,  mielőtt előhúzták Frülich Róbertet, a Dohány utcai zsinagóga főrabbiját, aki megerősítette a CNN-nek, hogy az említett beszédet bizony a holokauszt túlélők már hallották valahol.

A gazdaság is hamarosan bedől…

Ezen a ponton az egyik kő alól előkúszott Pogátsa Zoltán “közgazdász”, aki a csatornának elmondta, az infláció miatt Orbán Viktornak már nincs sok ideje hátra és sokan fogják hamarosan meggyűlölni a miniszterelnököt. Mellékes apróság, hogy a Vásárcsarnokban megkérdezettek másként gondolták, éppen ezért arról a helyszínről csak egy véleményt vágtak bele a videóba, nehogy már kiderüljön, hogy a magyarok egyébként szeretik és tisztelik Orbán Viktort. Éljen az objektív sajtó! Nyilván nem maradhatott el az sem, hogy összemossák Orbán Viktort Donald Trumppal, jól láthatóan nem tudták eldönteni, melyikük követett el nagyobb bűnt a találkozóval és melyikük a nagyobb fasiszta, így ezzel a résszel nem is foglalkoztak többet fél percnél. 

Az NBC szerint szinte lehetetlen ellenzéki újságírónak lenni Magyarországon

Az NBC-nek is ragaszkodnia kellett a narratívához, a csatorna hasonló anyaggal készült, bár itt inkább arra mentek rá, hogy Texas-ban Orbán Viktor “mentegetőzni próbált” a Tusnádfürdőn elmondott beszéde miatt.

Ebben a riportban érezhető a verseny a haladó csatornák között, mert a CNN-nél kevésbé sejtelmesen, de erősebb szavakat használva próbálták lesokkolni a tisztelt publikumot, többek között olyan mondatokkal, hogy “Magyarország egy nyílt diktatúra”, illetve, hogy “törvényeket változtatott meg”, a miniszterelnök szerintük “melegellenes”, de azt is külön kiemelték, hogy ellenzékben szinte lehetetlen újságírónak lenni.

De mivel ez a riport is elsősorban az amerikai közönség riogatását hivatott elérni, ezért a legegyszerűbb módszerhez nyúltak, hogy elmagyarázzák, miért is rettenetes ember Orbán Viktor: mert Donald Trump barátja és egyébként is a tegnapi Orbán-beszéd ugyanolyan volt, mint a volt amerikai elnök összes beszéde. 

Ami szerintük a legsokkolóbb, hogy a CPAC közönség a csatorna elmondása alapján “itta Orbán Viktor szavait”, “nevettek a viccein” és “mindenben egyetértettek vele”.

Ezzel egyébként mi is így vagyunk. 

Dezse Balázs / Pesti Srácok

 

Kiemelt kép: Dallas, 2022. augusztus 4.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) köszöntik az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) nyári konferenciájának megnyitója elõtti programján, az Alapjogokért Központ fogadásán a CPAC helyszínén Dallasban 2022. augusztus 4-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: