KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hiperszonikus rakétát tesztelt Kína

 

 

A hongkongi székhelyű South China Morning Post (SCMP) csütörtöki jelentése szerint a kínai hadsereg, a haditengerészet 73. évfordulója előtt tesztelte legfejlettebb, YJ-21-es vagy másként „Eagle Strike-21” névre keresztelt hiperszonikus rakétáját.

A közösségi médiában megjelent rövid videoklip azt mutatja meg, amint a kínai Type 055 hadihajóról – ami a kínai haditengerészet legnagyobb és legfejlettebb rombolója – az YJ-21 rakétát kilövik.

A rakétáról egyelőre kevés részlet áll rendelkezésre. Kínai védelmi szakértőkre hivatkozva a South China Morning Post arról számolt be, hogy hatótávolsága 1000-1500 kilométer lehet és repülőgép-hordozó csapásmérő csoportok az elsődleges célpontjai.

A hírt felkapta a nyugati média, köztük a The Times, amely csütörtökön azt írta, hogy a rakéta „kockázatot” jelent az amerikai repülőgép-hordozókra.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük