ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hiperszonikus rakétát tesztelt Kína

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

 

A hongkongi székhelyű South China Morning Post (SCMP) csütörtöki jelentése szerint a kínai hadsereg, a haditengerészet 73. évfordulója előtt tesztelte legfejlettebb, YJ-21-es vagy másként „Eagle Strike-21” névre keresztelt hiperszonikus rakétáját.

A közösségi médiában megjelent rövid videoklip azt mutatja meg, amint a kínai Type 055 hadihajóról – ami a kínai haditengerészet legnagyobb és legfejlettebb rombolója – az YJ-21 rakétát kilövik.

A rakétáról egyelőre kevés részlet áll rendelkezésre. Kínai védelmi szakértőkre hivatkozva a South China Morning Post arról számolt be, hogy hatótávolsága 1000-1500 kilométer lehet és repülőgép-hordozó csapásmérő csoportok az elsődleges célpontjai.

A hírt felkapta a nyugati média, köztük a The Times, amely csütörtökön azt írta, hogy a rakéta „kockázatot” jelent az amerikai repülőgép-hordozókra.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: