KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hétfő reggeli brüsszeli hergelés: frontális támadásra készülnek az EP-képviselők Orbán ellen

Mit ad Isten, a Politico kiemelten foglalkozik az üggyel.

A Politico reggeli brüsszeli hírlevelében kiemelten foglalkozik azzal, hogy az EP-képviselők csaknem ötöde megfosztaná Magyarországot a szavazati jogától. Mégpedig amiatt, mert „az ország továbbra is blokkolja az uniós költségvetési reformot, beleértve az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós alapot”.

„Az európai parlamenti képviselők frontális támadásra készülnek Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen” – írták – „ezen a héten eldől, hogy a Parlament meddig akar elmenni”, mivel bár „az EU nem rúghat ki egyetlen országot sem, de a további károk elkerülése érdekében megvonhatja a szavazati jogát”.

Sőt mi több, egyenest számon fogják kérni szerdán Ursula von der Leyent és Charles Michelt,

hogy „a Bizottság miért oldotta fel az Orbán-rezsimnek szánt pénzeszközök befagyasztását, annak ellenére, hogy saját értékelésük szerint fennáll a veszélye annak, hogy a pénzeszközökkel visszaélnek”.

Maguk is belátják, hogy csekély az esély

A Politico megjegyzi, „annak az esélye, hogy Orbán Viktor a közeljövőben ténylegesen elveszíti szavazati jogát, továbbra is csekély”, ugyanis „több uniós vezető szerint az EUCO-asztalnál nem sok kedv van arra, hogy teljesen kiközösítsék a magyar erős embert – noha ők is azt mondják, hogy Orbán »illiberális« demokráciája ellentétes az EU alapelveivel, és hogy állandó vétói azzal a kockázattal járnak, hogy belülről aláássák az Uniót”.

Olyannyira, hogy

„diplomaták és tisztviselők szerint a vezetők már készülnek arra, hogy újabb kompromisszumot kössenek Orbánnal a költségvetési reform és az Ukrajnának nyújtott támogatás jóváhagyása érdekében”.

Mandiner

Kiemelt kép: Brüsszel, 2023. március 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napi ülésére 2023. március 24-én. Mellette Ódor Bálint, Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletének vezetője (b), Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója (b2) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Hétfő reggeli brüsszeli hergelés: frontális támadásra készülnek az EP-képviselők Orbán ellen

  1. ARRA LENNÉK KIVÁNCSI ,HOGY A HÜLYE E. U. MIÉRT NYALJA AZ UKRÁNOK SEGGÉT ENNYIRE ?? PERSZE TUDOM, HOGY AZ USA DIKTÁL DE NEKÜNK NEM KELL EZT ELFOGADNI SEMMI ÁRON !!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük