KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hatalmas a felháborodás a Donald Trump elleni ítélet miatt egész Amerikában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Folyamatosan érkeznek az amerikai politikusok részéről a reakciók a hírre, miszerint Donald Trump előző amerikai elnököt minden vádpontban bűnösnek mondta ki a New York-i esküdtszék. Az Egyesült Államok történelmében először fordult ilyen eset, már jó ideje egyértelmű viszont, hogy a demokraták célja ellehetetleníteni Trumpot a novemberben esedékes elnökválasztás előtt.

– Biztos vagyok benne, hogy ez többet fog segíteni Trumpnak, hogy megnyerje a választást, mint hogy ártana neki – vélekedett Lindsey Graham, Dél-Karolina állam republikánus szenátora a Donald Trump elleni üggyel kapcsolatban. Álláspontja szerint az sem kizárt, hogy fellebbezés után a döntést visszavonják. Csütörtökön ugyanis az Egyesült Államok előző, republikánus párti elnökét minden vádpontban bűnösnek mondta ki a New York-i esküdtszék – bő öt hónappal az amerikai elnökválasztás előtt.

A nyugati nagyhatalom történelmében először fordult elő, hogy egy volt elnökkel ez történik, ám a Trump elleni boszorkányüldözés nem most indult: a demokraták már jó ideje mindent igyekeztek elkövetni annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék legnagyobb riválisukat az elnökválasztás előtt, ám tervüknek aligha lesz nagy sikere.

Graham mellett más republikánus politikusok is megosztották gondolataikat a döntéssel kapcsolatban. Ronny Jackson texasi képviselő úgy fogalmazott: „A demokraták most üzentek háborút. Mindenki tudja, hogy ez egy politikai ítélet.” Ennek ellenére nem sok esélyt lát arra, hogy a demokraták képviseletében Joe Biden jelenlegi elnök nyerje meg az elnökválasztást. Trump fia, ifj. Donald Trump a közösségi médiában egyszerű és lényegre törő választ adott az üggyel kapcsolatban:

ilyen baromságot!

Marjorie Taylor Greene, Georgia állam képviselője pedig arra mutatott rá: a közvélemény-kutatások szerint Trump igen jó esélyekkel indul a novemberi voksoláson. „Mit csinálnak most [a baloldaliak], hogy … mutatványuk kudarcot vall?” – tette fel a kérdést. Hangsúlyozta reakciójában, hogy soha nem láttak ilyen szintű korrupciót még a „banánköztársaságokban” – azaz a politikailag többnyire instabil latin-amerikai és karibi országokban – sem.

Álláspontja szerint az előző amerikai elnök elítélése annak a jele, hogy a demokraták egyenesen rettegnek egy újabb Trump-elnökségtől. Matt Gaetz floridai képviselő szintén a korrupcióra hívta fel a figyelmet reakciójában, mondván, az ítélet „egy korrupt per, egy korrupt bíró és egy korrupt kerületi ügyész eredménye”.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (I. rész)

A politikusok mellett amerikaiakat is kérdeztek az ítélettel kapcsolatban. Matthew Turner, New York lakosa szerint az ügy csak még népszerűbbé fogja tenni Trumpot, hiszen az emberek látják azt, hogyan vették célba, csak azért, hogy távol tartsák az elnöki széktől. „Ma elítéltek egy ártatlan embert. Eközben erőszaktevők és gyilkosok szaladgálnak New York utcáin” – osztotta meg véleményét John McGuigan republikánus párti amerikai férfi.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: archív / Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond, miután 2023. december 7-én New York állam legfelsőbb bíróságára érkezett az üzleti csalással kapcsolatos perére © Getty Images / Eduardo Munoz Alvarez-Pool

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük