KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Magyar Fórum a Békéért mozgalom Napóleon oroszországi vereségére emlékeztette Macront

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A magyar állampolgárokat felháborítják a francia elnök kijelentései arról, hogy nyugati csapatokat küldhetnek Ukrajnába – áll a Claire Legras francia nagykövetnek írt levélben.

BUDAPEST, május 30. /TASZSZ/ A Magyar Fórum a Békéért mozgalom képviselői arra kérték a budapesti francia nagykövetet, hogy emlékeztesse Emmanuel Macron államfőt Napóleon hadseregének 1812-es oroszországi inváziója utáni vereségére. Erről a mozgalomhoz tartozó „Magyar Békekör” civil szervezet vezetője, Simó Endre nyilatkozott a TASZSZ tudósítójának.

Elmondta, hogy a Fórum a Békéért mozgalom tagjai levelet írtak Claire Legras francia nagykövetnek azzal a kéréssel, hogy hívják fel az Elysee-palota figyelmét annak tartalmára. Az üzenet külön kiemeli, hogy a magyar állampolgárok felháborodnak a francia elnöknek a nyugati csapatok Ukrajnába küldésének lehetőségével kapcsolatos kijelentései miatt. Véleményük szerint az ilyen akciók összecsapást válthatnak ki Oroszországgal, és harmadik világháborúhoz vezethetnek.

“Mi meg vagyunk döbbenve, hogy Macron elnök és más háborúpárti nyugati politikusok katonailag próbálják legyőzni Oroszországot ahelyett, hogy a biztonsági érdekek kölcsönös elismerésén alapuló kompromisszumot kötnének. Nem ismeri a saját történelmét? Azt, hogy Bonaparte Napóleon egyszer elment meghódítani Oroszországot 631 ezer katonával, és 20 ezer fős legyőzött hadsereg maradványaival tért haza? Macron elnök most több milliárd ember halálát akarja?

– áll a Fórum a Békéért jegyzékében.

Megjegyzik, hogy ez a társadalmi mozgalom, amely magában foglalja a Magyar Antifasiszta Ligát, a Munkáspártot, a Jogállam Támogatóinak Szövetségét és néhány más civil szervezetet is, minden nép békéjét és biztonságát szorgalmazza, beleértve a francia népét is, és felszólítanak a lehetséges nemzetközi konfliktusok kizárólag tárgyalások útján történő rendezésére. A dokumentum azt a kérést tartalmazza, hogy a magyar állampolgárok véleményét közöljék Macronnal.

Simó és más aláírók közvetlenül Legrasnak akarták átadni levelüket, de a francia diplomaták nem voltak hajlandók kommunikálni velük. Ezért feltették a levelet az internetre, abban a reményben, hogy végül nem hagyja figyelmen kívül az Elysée-palota.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (I. rész)

Magyar Békekör

Kiemelt kép: illusztráció / Napoleon a Kreml falainál Moszkvában, miközben a város lángokban áll 1812-ben / Viktor Mazurovsky festménye (1859–1944) / Fotó: Wikipédia

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük