KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Franciaországot nem érdekli a magyar nép békeakarata

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Franciaország budapesti nagykövetsége csütörtökön nem volt hajlandó átvenni a Fórum a Békéért mozgalom Macron francia elnök háborús uszítása miatt tiltakozó jegyzékét – jelentette a Magyar Békekör tudósítója a helyszínről.

A Claire Legras nagykövet asszonynak címzett levél átadóinak nem nyitottak ajtót, hiába csengettek a nagykövetség Kossuth téren található bejáratában.

A civil diplomáciai jegyzéket Petráss Lászlóból, a Békefórum koordinátorából, Simó Endréből, a Magyar Békekör elnökéből és Thürmer Gyulából, a Békefórum tagszervezetét képező Munkáspárt elnökéből álló delegáció szerette volna átadni a Francia Köztársaság magyarországi képviselőjének, de Claire Legras elzárkózott a találkozótól, és a beosztott diplomaták egyikének sem engedte meg, hogy a francia államfőnek Magyarország békéjének védelmében szánt üzenetet átvegye a Fórum a Békéért mozgalom képviselőitől.

Alább megosztjuk olvasóinkkal a levél tartalmát:

              Son Excellence Mme l’Ambassadeur Claire Legras

Francia Köztársaság Nagykövetsége                                                                    

1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 13-15,

Tisztelt Nagykövet Asszony!

Magyarország békeszerető civil társadalmának nevében megdöbbenésünknek és felháborodásunknak adunk hangot Franciaország elnökének háborús uszítással felérő nyilatkozatai miatt.

Ön minden bizonnyal – hivatalából fakadóan is -, figyelemmel kíséri a világban zajló politikai eseményeket, és a magyar történelmet is ismeri. Így tudhatja, hogy mi, békeszerető magyarok több esetben kénytelenek voltunk megtapasztalni a nagyhatalmak felelőtlenségét, annak minden történelmi következményével együtt. Mi soha nem feledjük országunk kétharmadának elrablását melynek szégyenteljes eseménye Trianonhoz kötődik.

Tisztelt Nagykövet Asszony!

Nem gondolja Emmanuel Macron úr, a Francia Köztársaság elnöke, hogy Magyarországnak elege volt két világháborúból, és Trianonból? Nem gondolja Emmanuel Macron úr, hogy NATO-csapatok Ukrajnába küldése világháborúhoz vezethet? Nem gondolja Macron elnök úr, hogy atomfegyverek általa megpendített bevetése az emberiség kipusztulásához vezethet?

Mi abban reménykedünk, hogy a francia nép ugyanolyan békeszerető, mint a magyar, és hozzánk hasonlóan elutasítja, hogy világháborúba sodorják.

Ez is érdekelheti:  Nagy István: a magyar mezőgazdaság kitörési pontja a minőségi termelés

Kérjük, hogy a háború extázisában, háborús uszítással felérő elnöki kijelentések ellen tiltakozó magyar emberek hangját juttassa el Macron elnök úrnak!

Mi nem kérünk a háborús hisztériából! Elképesztőnek tartjuk, hogy egy olyan kulturált nemzet vezetője, mint amilyen a francia, célt téveszt, és hagyja elragadtatni magát a pusztítás szellemétől.

Döbbenten tapasztaljuk, hogy Macron elnök úr és a többi háborúpárti nyugati politikus Oroszország katonai legyőzésén próbálkozik, kiegyezés helyett, a biztonsági érdekek kölcsönös elismerése alapján.

Önök ne ismernék saját történelmüket? Azt, hogy Bonaparte Napóleon egykor 631 ezer katonával indult meghódítani Oroszországot, és 20 ezres vert sereggel tért haza!?

Macron elnök úr most milliárdok életét akarja?

Mi viszont azt akarjuk, hogy se francia katonák, se mások ne vonuljanak át hazánk területén, célponttá változtatva Magyarországot.

Nem akarunk újra fékevesztett politikusok nagyhatalmi őrültségétől szenvedni! Nem akarunk sem embert, sem földet, sem hazát veszíteni! Nem akarjuk, hogy Európa sorsát, benne Magyarországét, a mi hazánkét, felelőtlen politikai kalandorok kockára tegyék.

Mi magyarok csak azt tudjuk becsülni, aki a tűzszünetet, a béketárgyalást, az igazságos, tartós békét szorgalmazza.

Békét és biztonságot akarunk minden nemzetnek!

E levél aláírói a Fórum a Békéért társszervezetei és támogatói
Jogállamért Egyesület, Balog István elnök     
Magyar Antifasiszta Liga, Hirschler Tamás elnök
Munkáspárt, Thürmer Gyula elnök    
Magyar Békekör Egyesület Dr. Simó Endre elnök      
Lelkiismeret 88   civil szervezet       
Honfoglalás 2000 Egyesület, Szilvásy György elnök    
Hajrá Magyarok a Szebb Jövőnkért Egyesület, Petráss László elnök
Magyarok Világszövetsége, Patrubány Miklós elnök    

Kérem Excellenciádat, hogy feljegyzésünket juttassa el a maga személyes, diplomáciai csatornáin keresztül a francia döntéshozókhoz.

Nagyrabecsüléssel és köszönettel:

Fórum a Békéért civil szerveződés

Petráss László koordinátor

2024. május 30. Budapest

 

Magyar Békekör

Kiemelt képen: a Magyarországra akkreditált francia nagykövet, Claire Legras / Fotó: Facebook/Péterffy Attila

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük