KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Georg Spöttle: Szívlapát és Kalasnyikov

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz háborús gőzhenger lassan, de biztosan halad előre a déli és a keleti fronton. Látszik a taktikaváltás. Csak az elfoglalandó területekre koncentrálnak Donyeck és Luhanszk térségében, eközben a cirkálórakéták lövik ki a nyugati fegyverszállítmányokat Odessza kikötőjében és repülőterén.

Kétségtelen, hogy a modern amerikai technika komoly károkat okozott az Orosz Föderáció hadseregének. A török Bayraktar drónok és az USA-ból érkezett Javelin páncéltörők sokezer orosz katona életébe kerültek. A haditechnika viszont a fronton fogyóban van, az oroszok ennek egy részét elpusztították és folyamatos támadásokat hajtanak végre az ukrán vasutak ellen is, mivel az utánpótlást jórészt az szállítja a frontvonalakra.

A nyugati önkéntesek bevetése sem volt sikersztori. Sokan arról panaszkodtak, hogy az ukrán tisztek nem tudtak mit kezdeni velük. Volt, aki egy szobát bérelt magának és várta, hogy bevessék, ám ez nem történt meg. Mások a régi, már szinte használhatatlan fegyverekre panaszkodtak. A legtöbb külföldi harcos hamar el is hagyta Ukrajnát, mivel nem látta értelmét a maradásnak. A Wali fedőnevű, kanadai mesterlövész az ukrán katonák fegyelmezetlenségéről mesélt miután hazatért. Egyszer kishíján ő is meghalt, mivel két ukrán katona kiment a bunkerből, hogy dohányozzanak. Kiszúrta őket egy orosz tank és odalőtt egy repeszgránátot. A két katona meghalt, Wali a fedezék védelmének köszönheti életét.

Láthatóan fogynak az ukrán katonák is, mivel már a területvédelmi erőket is bevetik. Ők igazából egy polgárőrség jellegű szervezet, akik nem kaptak katonai kiképzést, hanem jórészt objektumvédelmi feladatokat láttak el Ukrajna megyéiben.
Az ukrán parlament törvényt módosított, amely lehetővé teszi, hogy a területvédelmi erőket a frontvonalon is bevessék. A törvénymódosításról még május 3-án szavaztak, teljes sajtócsend mellett, vagy legalábbis a szavazás nem érte el az a főként a harci cselekményekre és diplomáciai csatározásokra koncentráló európai sajtó ingerküszöbét. A szervezet egyik tagja elmondta, hogy nincsenek harcászatra kiképezve és csupán egy lapátból és egy gépkarabélyból áll a felszerelésük.

Ez is érdekelheti:  Von der Leyen kristálytisztán megmondta, egy nép van, egy birodalom és egy vezér – a V4-nek meg vége

Zelenszkij, ukrán elnök, nem kíméli a saját katonáit. Megtiltotta az Azovstal gyárkomplexumban rekedt 900 harcosnak a megadást. Az üzem alatti bunkerben menedéket keresett civilek már biztonságban vannak, így az orosz csapatok nehézfegyverekkel támadják a bunkerrendszert. Putyin elnök, május 9-i beszédében csak a háború jogosságáról beszélt, ám a végéről nem. Lehet, hogy időre játszik, hogy az neki dolgozik, hogy a nyugat egyszer csak belefárad a fegyverszállításba és meggyengülve a saját maga által kreált szankcióktól nem tudja tovább támogatni Kijevet. Ez akár be is jöhet. Németország 60%-os áremelést jelentett be a szupermarketekben, a dízel literje a 900 forintot súrolja és az idei fűtési szezon egy horror lesz a német családoknak. Morálisan talán győzni fog a nyugat, de gazdaságilag nagyon nem.

Forrás: Georg Spöttle VK oldala

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük