KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Kizárt, hogy az embargó Magyarország nélkül lépjen hatályba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A lap szerint egy Magyarország nélküli embargó a piac torzulásához vezetne, hisz akkor Magyarország olcsón juthatna orosz olajhoz.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung cikke szerint az Európai Bizottság szerdán fogja nyilvánosságra hozni „RePowerEU” nevezetű tervét, mely az EU orosz energiafüggőségét hivatott megszüntetni, többek között új gázvezetékek kiépítésével.

„Magyarország, Szlovákia és Csehország, nehezebb helyzetben vannak”

A lap ugyanakkor megjegyzi: az olyan tagállamok, mint Magyarország, Szlovákia és Csehország, nehezebb helyzetben vannak, hisz nincs tengerpartjuk, így nem igazán vásárolhatnak más államoktól gázt és olajat.

Ezen három országnak tehát hosszabb átmeneti időszakra van szüksége ahhoz, hogy leváljon az orosz olajról. Az Európai Bizottság Magyarországnak és Szlovákiának két évet adott az átállásra, míg Csehországnak másfelet. A FAZ értesülése szerint  Orbán Viktor öt évet kért az Uniótól az átállásra.

A lap hangsúlyozza:
lehetetlen, hogy Magyarország nélküli döntés születhessen az olajembargóról.

Egy ilyen döntés következtében ugyanis tovább vásárolhatna olcsó olajat Oroszországtól, és elláthatná a környékbeli országokat, ez pedig a lap szerint eltorzítaná a piacot.

Kiemelt kép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Ukrajnában holnaptól gyakorlatilag katonai junta uralkodik

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük