KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fontos! A Paláver Közösségének Mayer Gábortól: Ha telefonálnék

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ha telefonálnék…

Alábbi merengésemet a Karc FM Paláver című műsorában elhangzott felszólítások hívták elő: miért nem jelentkezem régóta, hiszen valamikor aktív résztvevője voltam? Hová tűntem és miért? Elöljáróban annyit, hogy igaz, régebben – főleg a megelőző kapcsolattartási rendben igyekeztem be-bekerülni, bár akkor is előre bejelentve némultam el hetekre, hónapokra, hogy megint legyen mondanivalóm, hogy mások férjenek oda helyettem, ne koptassam magam és a műsort feleslegesen. Véleményem persze több is van, mint lehetőségem azok kibontására, de mióta Reiner Péter odakormányozott a Nemzeti InternetFigyelőhöz (NIF), s ott megértő befogadásra találtam – amit tudok, leírom, olvasható formába gyúrom, s a NIF-en olvashatják a levelező listámon túliak is. Így szabadulok meg a bennem feszülő gőzöktől.

Ha mégis telefonálnék, s be is jutnék, szóba hoznám, hogy újabb leszereplő toccsant az „adjuk az embereknek” buta sarába. Erősen elgondolkodtató, miért kell túlszínezéssel és fokozással –mi több: vastag hazugságokkal kilépniük a rivaldába Gyurcsánytól Kunhalmin, Hajnalodó Miklóson keresztül a most bemutatkozott Gölöncsérig? Miért kell mindig, mindegyiküknek valami nem létező diplomát, végzettséget, munkaköröket hazudniuk? És miért erre a járszalagra vannak felfűzve, hogyaszongya: fölösleges presztízs-beruházások helyett a szűkölködő népnek kell adni azokat a milliárdokat, amikből a kormány Városligetet, olimpiát építene/rendezne. Odáig sosem szaladnak előre, hogy ugyan mit vennének a népek azokon az alanyi öt – öt forintokon, s ha már elköltöttük, hogyan szívhatnánk tovább a fogunkat, milyen kivetett plusz adókból lehet visszavenni a kiosztott pénzt? Amit viszont építünk, mind forgalmat generál, bevételeket hoz, azokból már rendszerszerűen lehet juttatni az ország népének is. Látható a két oldal közötti különbség: ezek feldobják a másik oldal megkeresett pénzét, s abból soha nem ér földet egy peták sem, a polgári oldal az épülő gazdaság erejére támaszkodva emeli az életszínvonalat.

Ez is érdekelheti:  Kónya-Hamar Sándor: A KÖLTÉSZET NAPJÁN - 2024. április 11.

S ha telefonálnék, arról is beszélnék, mekkora hiba szétzavarni a Pesti Tévét ahelyett, hogy a már összeállt társaságnak feladatokat, lehetőségeket adnánk, hogy tanuljanak, keményedjenek, izmosodjanak, hisz nyakunkon a világ gazemberbolondsága, meg a helyhatósági és uniós felettébb fontos választások. Mert most, a negyedik igen erős megrázkódtatás után jött el a lélektani pillanat, mikor vágyják a másik oldal szavazói, hogy kibeszélhessük végre közös dolgainkat.

A globalisták maguk közti vitaprogramokat (érzékenyítéseket) szerveznek az egyetemekre, alternatív fészkeikbe, mi pedig elhagyva a terepet, szétzavarjuk azt az ifjú erőt, melyet jó esélyű vitapartnerként küldhetnénk oda, vagy saját kezdeményezéseinkhez – ezzel mintegy átadva a jövőt Soros különítményeseinek. Azzal is a Pesti Srácokat kellene megbíznunk, hogy gyűjtsék össze a nagy kombinátor (és a többi gondolatgazdag) minden aranyköpését a „mi az, hogy! Nagyon is!”-tól, a legnagyobb természetes közös többszörösön, napelemes atomerőműn, folytogatáson, miért beszélnék Vera Jurovával a „tízszer tíz centiméteres husángig, mint alapot” filozófiai mélységéig. S tolni, tolni ezeket, hogy lássa ország – világ, mekkora zseni ül az ellenzék élre állított lován, meg azt is, kik tolják a lovat.

És beszélni sokat a valamiért kötelező szeretetről, mellyel a náci haramiákat kell keblünkre ölelnünk, emlékeztetni, ahogy ugyanazok habzó szájjal akadályozták meg Hóman Bálint szobrának felállítását, nem adtak vízumot Wass Albertnek, s újratemetés helyett ki kellett menteni az országból Nyírő József hamvait.

Ha telefonálnék, és be is jutnék, beszélnék arról is, mennyire elszámítják magukat a világhegemón oldalához dörzsölődők.

Mert Oroszország nemsokára szétveri az ő, és Európa elpusztítására szőtt terveiket, valamennyire konszolidálódni fog az élet, de a pusztító szándékúak majd – mai akaratukhoz híven, és nem kis meglepetésükre – semmit se kapnak a gazdag orosz készletekből. Se energiát, se gabonát, se olyan fémeket, amik nélkül megdermednek a gyáraik (kiem. – szerk.). 

S beszélnék arról is, hogy a zöldhullámok zöldségeibe csavarodott gondolattalanok újra elindultak a hülye jelszavaikkal kikövezett zsákutcában, mely egyszer már ötven év diadalittas meneteléssel a fóliába csomagolt Földhöz vezetett minket. Mert senki nem vitte végig a gondolatot: ugyan hová tesszük majd a sok díjazott terméket zacskótól gyerekjátékon, bútorokon át a ház és autóelemekig?  S ugyan hová tesszük majd a 40 – 50 év alatt kidobandóvá használódott, szuper műanyagból készült napelemeket, szélkerekeket, melyekkel óriási területeket veszünk most el a bioszférából, de teljesen alkalmatlanok államok energiaigényét kiszolgálni?

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Mi lesz, ha nem?

Ha telefonálnék, ilyen, s hasonló aktualitásokról beszélnék, de nem telefonálok oda, ahol nem várják szívesen közösséget építeni igyekvő jelentkezésem. Mert úgy képzelem, ahol szívesen várnak, ott felveszik a kicsörgő telefont, s szólnak valamit hozzám. Mindegy, mit – nincs már hely, idő, nem vagyunk kíváncsiak rád, egyél inkább homokot. Bármit, de partnernek tekintenek, s nem hagynak tizenkétszer csengetni, míg végre bont, szétkapcsol az automata – egy műsoridő alatt akár húsznál többször vagy tetszés szerinti ismétlésszámban. Lehet, nem lenne érdekes a mondanivalóm, unalmas lenne, ahogy azon lamentálnék: most mutatunk példát a világban minket mocskolóknak. Nézzétek, a Klub Rádió és a Népszabadság nem a miénk volt, nem szerettük, de nem bántottuk, tulajdonosuk mondott le róluk. Lám, a médiapluralizmus jegyében mi ugyanúgy engedtük el a Pesti Tévét, mert csak soványka lelkeket tudott hozni, pénzt nem. A lelkekkel pedig mindig törődni kell, különben fáznak, megbetegednek, megsavanyodnak, ránk romlanak, a pénzt pedig betömhetjük, bevarrhatjuk erős zsákokba, s odaguríthatjuk a velünk ütközni akarók lába elé: van nektek ilyen? S most épp nekünk nincs, mert a Pesti Tévé nem gyűjtött.

Ezért nézhetünk vékony kis lelkeinkkel utána szomorún, ahogy látjuk oldódni a távoli ködben. Nem, nem sírunk – még összevizeznénk a ruhánkat, s idő nincs tisztítani, vasalni, mert hamarosan újra nekünk magunknak kell gyürkőzni, megmarkolni a kocsi rúdját, nehogy más irányba csapódva kesereghessünk azon, már megint mit kiabálnak rólunk itthonról külföldön. Még az is lehet, ez a Paláver műsor is megszűnik, s akkor már igazán mindegy, miért nincs benne a hangom. Mehet még vele a „hát maga megbolondult, hogy mindent négyszer – ötször mond rádió”, mert talán mindketten kevés pénzt hoznak. Akkor már kiülhetünk az árokpartra, – szépen ülünk majd, nem lógázunk a lábunkkal, nehogy megzavarjuk a ránk boruló fekete, tömör csendet, és akkor már úgy leszünk, mint az asztalon felejtett, borítója alá száradt sajt.

Ez is érdekelheti:  A Peti-jelenség pozitív oldala - Köszönjük Peti!

Majd titokban kidörgölhetünk szemünkből néhány csepp könnyet, ha látjuk az új kormány névsorát – élen azzal a lovassal, s mögötte a lovát toló hülye martalócokkal.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük