TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ferenc pápa személyében a Magyar Békekör a béke hírnökét köszönti

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Magyar Békekör támogatásáról biztosítja Ferenc pápa békeközvetítői szerepvállalását az ukrajnai konfliktusban, és azt reméli magyarországi látogatásától, hogy elősegíti hazánk békéjének megőrzését, hogy Magyarország békében és jó viszonyban élhessen Kelettel és Nyugattal egyaránt – áll a Magyar Békekör pénteken kiadott közleményében.

Az ukrajnai polgárháború kirobbanásakor, 2014-ben megalakult politikai szervezet létrejöttétől fogva kapcsolatot ápolt a Szentszékkel a politikai rendezés érdekében, nehogy a szomszédos országban zajló konfliktus hazánkra is átterjedjen, most pedig belerántsák Magyarországot egy olyan háborúba, amelyből csak vesztesen kerülhetne ki – írják.

A Békekör a budapesti pápa nunciatúrán keresztül januárban Rómába továbbított civil diplomáciai jegyzékében hangsúlyozta: a pápa közvetítői vállalkozása akkor számíthat sikerre, ha a fegyvernyugvás és a humanitárius cél alátámasztást nyer a kelet-nyugati átfogó kiegyezés szükségességének hangsúlyozásával egy kooperatív világrend megteremtéséért, a szembenállás világa helyett. Hiszen Oroszország joggal értelmezhette biztonságának rovására irányuló cselekedetnek a NATO keleti terjeszkedését, és Ukrajna tervezett bevonását a NATO-ba.

A jegyzékben foglaltakat „nagyon fontosnak” nevezte Michael W. Banach érsek, budapesti pápai nuncius, és különösen fontosnak tartotta, hogy a magyar nép csak akkor élhet békében és biztonságban, ha Kelet és Nyugat kiegyezik egymással.

Bár a Békekör tisztában van azzal, hogy az igazságos béke megteremtése bonyolult feladat, tekintettel a szembenálló felek különböző világfelfogására, mégis abban bízik, hogy a Római Katolikus Világegyház nem mond le béketörekvéséről, hanem a hívő és nem hívő magyar emberek túlnyomó többségének támogatásával is folytatja nemes küldetését egy átfogó kelet-nyugati kiegyezés érdekében, melyhez Magyarországnak létérdeke fűződik.

Ferenc pápa személyében a béke hírnökét köszöntjük magyar földön – áll a Magyar Békekör pénteken kiadott közleményében.

Budapest, 2023. április 28. péntek (MB)

Magyar Békekör

Ez is érdekelheti:  A magyar református egység napja mindnyájunknak fontos

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Ferenc pápa személyében a Magyar Békekör a béke hírnökét köszönti

  1. Talán inkább a ds a wef schwab,billgeci,soros,zelenszkij,a világ kötelező boltásának,az emberiség halálának hirnöke!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük