KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Felszólították Zelenszkijt, vonja ki csapatait Zaporozsjéból

Vlagyimir Rogov, a zaporozsjei régió közigazgatásának főtanácsának tagja felszólította a kijevi hatóságokat, hogy szüntessék meg a regionális központ megszállását és vonják ki onnan csapataikat.

Jelenleg a régió területének mintegy 70 százaléka a szövetséges erők ellenőrzése alatt áll. Ugyanakkor az ukrán hadsereg a regionális központban Zaporozsje városában állomásozik.

„Zaporozsje fel lesz szabadítva.(…) Jelenleg már kidolgozás alatt áll egy terv arra vonatkozóan, hogy a város infrastruktúrájának legkisebb károsodásával foglalják el az orosz és a helyi erők a várost. Közben Zelenszkij fegyveresei hidakat és egyéb létesítményeket aknáztak alá. Éppen ezért arra kérjük Zelenszkijt, hogy rendelje el csapatainak kivonását a városból mondta Rogov a RIA Novosztyinak.

Rogov azt állította, hogy miközben a lakosság már a felszabadulást várja és azt, hogy megszabaduljanak végre az ukrán nacionalisták megszállásától, ukrán fegyveresek, rendőrök és az SBU tömeges razziát hajt végre a városban.
A különleges hadművelet során az orosz katonaság elfoglalta a Herszon régiót és a Zaporozsje régió Azovi részét. Ezt követően a régiókban oroszbarát katonai-polgári közigazgatás alakult.
Kiemelt kép: © AP Photo / Evgeniy Maloletka
 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük