KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Felmentették a Horthy Miklós szobrát vörös festékkel leöntő rongálót

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Akár jelképes is lehet az elsőfokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság  bírájának ítélete, aki 2021. november 4-én úgy döntött, hogy a Hazatérés Temploma szakrális előterében található, Horthy Miklós kormányzó mellszobrát tavaly július 3-án vörös festékkel leöntő rongálót felmenti a rongálás vétsége alól – tájékoztatott ifj. Hegedűs Lóránt a Hazatérés Temploma gyülekezetének lelkésze, aki úgy látja, hogy ez az ítélet egyben az 1956. november 4-én hazánkat megszálló vörös horda szellemiségéhez igazodik.

Az eljáró bíró szerint T. Edit cselekedete belefér a véleménynyilvánítás alaptörvényben biztosított szabadságába, függetlenül attól, hogy ez egyben templomgyalázó megnyilvánulás is volt. Ebben az ítéletben lényegében az is benne van, hogy a templomot nem illeti meg a lelkiismereti és vallásszabadsághoz fűződő alkotmányos alapjog.

Ifj. Hegedűs Lóránt tájékoztatójában arra hívja fel a figyelmet, amennyiben az ügyben jogerősen felmentő ítélet születik, az nyílt utat ad a további rongálásoknak, templom- és nemzetgyalázó cselekedeteknek, melynek következtében fel kell készülnünk a BLM-hez hasonló anarchisztikus támadások elhárítására, nemzeti értékeink és intézményeink védelmében.

Ifj. Hegedűs Lóránt egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy minden magyarellenes és keresztyénellenes emlékmű kapcsán valamennyi hitvalló magyarnak élnie kell a politikai véleménynyilvánítás szabadságával az épp hatályos törvények bírósági jogerős értelmezése által legitimált módon.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Gyalázat! – Támadás a Horthy szobor és a Hazatérés Temploma ellen fényes nappal (videó)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: