Felfüggesztették az oktatást az SZFE-n

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Felfüggesztik az oktatást a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – tájékoztatta a hallgatókat Rátóti Zoltán a Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriumi elnöke levelében, amelyben kifejtette, a vezetés nem lát rá a blokád alá vett egyetemben zajló esetleges oktatás színvonalára, ráadásul az intézményfoglalók nem tartják meg a higiéniás és tűzvédelmi szabályokat sem.

Az Origo.hu által közölt levélben Rátóti Zoltán kuratóriumi elnök arról ír, a hallgatói blokád miatt az Egyetem új vezetői 2020. október 1. óta nem tudják elfoglalni hivatalukat, nem látnak rá az oktatás tényleges folyamatára, semmilyen érdemi döntést nem tudnak hozni. Mint hozzáteszik, súlyos problémát jelent, hogy az Egyetem elfoglalt létesítményeiben a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem, vagy csak részben érvényesülnek, a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületekben rendszeres az alkoholfogyasztás és a nemdohányzók védelmére vonatkozó szabályok megszegése, azaz az oktatás feltételei nem biztosítottak. A levélben felidézik, az Oktatási Hivatal végzése az Egyetemen kialakult vis maior helyzet soron kívüli megszüntetésére szólította fel a fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriumát.

Ennek alapján a Kuratórium úgy döntött, hogy az őszi szünetet követően az oktatási tevékenység a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a helyzet tisztázásáig felfüggesztésre kerül, a hivatali munkavégzés pedig 2020. november 1. után visszavonásig továbbra is az Egyetem kancellárja által elrendelt otthoni munkavégzés szabályai szerint folytatódik

– írták.

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriuma egyben felkérte az Upor László által vezetett max. 3 fős tanári, és a Csarnai Mihály által vezetett max. 3 fős hallgatói delegációkat, hogy jelenjenek meg 2020. november 2-án 11:00 órakor a Bajor Gizi Színészmúzeum tárgyalótermében a tanév és az Egyetem további sorsát, illetve az Egyetemünk jövőjét érintő egyeztetésre.

Forrás: magyarhirlap.hu; fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Pesti Srácok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük