KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Északi Áramlat gázvezeték – Nem minden robbanószerkezet robbant fel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Fel nem robbant robbanószerkezetre utaló tárgyat találtak az Észak Áramlat 2 gázvezeték mentén. A Kreml szóvivője szerint perdöntően fontos, hogy pontosan megállapítsák, milyen tárgyról van szó – jelentette a Magyar Békekör tudósítója pénteken.

A karó egy robbanószerkezet elektronikus úton történő felrobbantásához szükséges antennához hasonlít, és egy orosz hajó fedezte fel a Balti-tengeren, a Dán Energia Ügynökség engedélyével folytatott vizsgálódásakor. A tárgy 30 km-re feküdt a robbanás pontjától. A vezeték olyan szakaszánál fedezték fel, amely hasonló azokhoz a pontokhoz, amelyeken a robbanások történtek: a vezeték legkényesebb részénél, a csőelágazás illesztésénél, az úgynevezett csővarratnál.

Dmitrij Peszkov szóvivő jó hírnek nevezte, hogy a cső tulajdonosát felhívták a szükséges intézkedések megtételére, a felderített tárgy azonosítására, és annak megállapítására, hogy összefüggésben áll-e a terrortámadással.

Az orosz hajó vizsgálati anyagából orosz vezető körökben arra következtetnek, hogy a gázvezetékek felrobbantásakor nem minden robbanószerkezet lépett működésbe. Egyesek felrobbantak, mások nem. Vélhetően egy fel nem robbant szerkezet nyomára bukkantak. A szerkezet kiemelése után történő azonosítását perdöntő fontosságúnak tartják moszkvai vezető körökben.

2022. szeptember 27-én az Északi Áramlat AG példátlan károkról számolt be, amelyek egy nappal korábban keletkeztek az Északi Áramlat 1 és Északi Áramlat 2 tengeri gázvezeték három szálán. 2022. szeptember 26-án svéd szeizmológusok két robbanást észleltek a csővezeték nyomvonalán. Az orosz főügyészség büntetőeljárást indított nemzetközi terrorizmus vádjával.

Moszkva, 2023. március 24. péntek (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Ez is érdekelheti:  Hatalmas szívás a Momentumnak, kibuktak a Fővárosi Közgyűlésből

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Északi Áramlat gázvezeték – Nem minden robbanószerkezet robbant fel

  1. Majdnem 100 %-os biztonággal mgállapítható, hogy tengerentúli a robbanás megrendelője! Ugye, ők még nem ismerik a világégést! Odaát még nem volt má csak vagy 200 évvel ezelőt a polgárháború!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük