ORIGO: Bemutatjuk Gyurcsány Ferenc egyik legzavarosabb múltú polgármesterét

Erdélyi magyar politikus üzent Niedermüller Péternek: Ne jöjjön Székelyföldre!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Amint az várható volt, nem maradt visszhang nélkül Erdélyben Niedermüller Péter valótlan kijelentése, miszerint a határon túli magyarok Trianonnak „köszönhetően” jobban élnek, mint az anyaországiak. Az erdélyiek markáns véleményét a téma kapcsán Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának a vezetője fogalmazta meg. A gyurcsányista politikus hazugságát a brüsszeli statisztikai hivatal, az Eurostat pedig nemrég cáfolta meg. Niedermüller mindezek ellenére tovább terjeszti nyilvánvaló hazugságát, amiért nem hajlandó bocsánatot kérni.

A Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök vezette Demokratikus Koalíció (DK) politikusa a nemzeti összetartozás napja apropóján fogalmazta meg meghökkentő üzenetét. Erzsébetváros gyurcsányista polgármestere közösségi oldalán posztolt bejegyzésében úgy fogalmazott: „gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon.”

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának RMDSZ-es elnöke a közösségi oldalán fejtette ki véleményét Niedermüller Péter magyarellenes megszólalásáról – írja a Krónika című kolozsvári magyar újság.

A székelyföldi magyar politikus úgy véli, Gyurcsány Ferenc és pártja előre megfontolt szándékkal, több rendben elkövetett, visszaeső módon gyalázza a magyar nemzetet és Magyarországot. Az RMDSZ területi elnöke szerint igaza volt Orbán Viktor kormányfőnek, amikor azt mondta: a baloldal mindig ráront a nemzetre, amikor megteheti.

„Ismerve a Demokratikus Koalíció történetét, kérdem én, hogy a gyűlöleten kívül mi más jöhetne ki ezeknek az embereknek a lelkükből? A niedermüllereknek Trianon után ide kellett volna költözni hozzánk Székelyföldre. Száz éven keresztül itt kellett volna nekük élni és dolgozni, s akkor nem mondanának ekkora nagy baromságot” – hangsúlyozta közösségi oldalán posztolt bejegyzésében Tamás Sándor.

Értékelése alapján Niedermüller pont olyan, mint a bukaresti nacionál-kommunisták: ők mindig jobban tudják, hogy mi jó nekünk, erdélyi, székelyföldi magyaroknak. Az RMDSZ-es elöljáró emlékeztetett, hogy a Fidesz azt kérte, a DK-s politikus kérjen bocsánatot a külhoni magyaroktól. A tanácselnök szerint azonban Gyurcsány Ferencnek és pártjának nem kell bocsánatot kérnie, az elmúlt másfél évtizedben ugyanis minden megtettek a határon túli magyarok ellen, amit megtehettek. „Imádkozzanak a Jóistenhez, mert mi ilyen főbenjáró bűnöket nem tudunk megbocsájtani. Van egy jó tanácsom Niedermüller Péterhez: mostanában ne jöjjön Székelyföldre” – zárta bejegyzését Tamás Sándor.

Origo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük