KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elon Musk: Az USA-nak nincs elnöke

Az Egyesült Államoknak nincs tényleges elnöke, és ez „egy ideje” már így is van – vélekedett a Tesla és a SpaceX alapítója, Elon Musk.

Musk az X (korábban Twitter) közösségi médiahálózatán vetette bele magát a Joe Biden amerikai elnök és Donald Trump korábbi vezető közötti vitát követő, folyamatban lévő politikai vitába. Egy másik felhasználó üzenetét posztolta újra, egy képernyőfotóval a New York Times által közölt véleménycikkről, amely így hangzik: „Szüksége van-e Amerikának elnökre?”.

” Valós kérdés … mivel nyilvánvalóan egy ideje már nincs is”

– írta Musk.

Maga a cikk, amelyet Ross Douthat szociálkonzervatív cikkíró jegyez, más szerzőkkel polemizál az elnök szerepéről az amerikai társadalomban. Arról, hogy egy diszfunkcionális elnök teljes mértékben helyettesíthető-e másokkal a végrehajtó hatalomban, hogy egy ilyen „vezető” milyen hatással van a döntéshozatalra és az elszámoltathatóságra, stb.

Maga Douthat már jóval a katasztrofális vita előtt amellett érvelt, hogy

szükséges lenne Biden leváltása, mert hihetetlenül veszélyes lenne, ha a következő négy évben egy szenilis elnök ülne a Fehér Házban – és nem csak azért, mert a demokraták attól tartanak, hogy novemberben emiatt veszíthet Trump ellen.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kiemelt képen: Elon Musk / Fotó: AP Photo / Ludovic Marin

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük