KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Focus: Orbán és Putyin találkozója megcáfolta a nyugati politikusok tézisét

Reitz: Orbán és Putyin találkozója megcáfolta a Nyugat tézisét az Oroszországgal folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin találkozója megcáfolta a nyugati politikusok tézisét, miszerint Oroszországgal nem lehet tárgyalni – mondta Ulrich Reitz, a Focus magazin vezető tudósítója a YouTube-on közzétett videós rovatában – hívja fel a figyelmet a RIA Novosztyi.

„Az EU dühös, mert nagy nehezen beleegyezett egy közös stratégiába, amely azt mondja: Ukrajna katonai támogatásának nincs alternatívája <…> Ebbe nagy nehezen beleegyezett az USA, mint vezető NATO-hatalom vezényletével”

– mondta az újságíró.

Orbán azonban „a paranccsal ellentétben” Moszkvába repült, ahol Putyin fogadta, miközben az EU tisztviselői tagadják, hogy tárgyalni lehetne az orosz vezetővel.

„Most először lett megcáfolva az, amit az európaiak állítottak, mivel teljesen nyilvánvaló, hogy Putyinnal igenis lehet beszélni”

– mutatott rá Reitz.

A moszkvai megbeszélések során Putyin és Orbán többek között az ukrán válsággal kapcsolatos kérdésekről is szó esett. A miniszterelnök szerint a látogatást országa érdekei, valamint a békére való törekvés vezérelte.

A politikus útja heves reakciót váltott ki Nyugaton. Josep Borrell, az EU diplomáciai vezetője és Charles Michel, az Európai Tanács vezetője külön nyilatkozatot adott ki, amelyben azt hangsúlyozták, hogy Orbán nem képviseli az EU-t külpolitikai téren, és nincs európai felhatalmazása arra, hogy Oroszországba látogasson. Az Európai Bizottság szerint a miniszterelnök útja állítólag sérti a Nyugat egységét az Ukrajnát érintő politikában. Az uniós képviselők támadásait kommentálva Orbán Viktor azt mondta, hogy a „brüsszeli bürokraták téveszméi” miatt nem vezetnek eredményre az ukrajnai béke megteremtésére irányuló erőfeszítések.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kiemelt kép: Focus Online / YouTube

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük