KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Biden szerint ő irányítja a világot, tehát nincs szükség kognitív tesztekre

Joe Biden amerikai kijelentette, hogy ő „irányítja a világot”, és ezért valójában nincs szüksége semmilyen kognitív tesztre, hogy bizonyítsa az erre való alkalmasságát.

Az elnök az ABC Newsnak adott pénteki interjújában „ejtette meg” ezt a kijelentést, amikor George Stephanopoulos riporter többször is kérdőre vonta ebben a témában a szellemi és fizikai állapota körüli növekvő aggodalmak miatt, a 81 éves elnököt.

Arra a kérdésre, hogy „volt-e már teljes neurológiai és kognitív értékelésen”, Biden meglehetősen összefüggéstelenül válaszolt.

Voltam – minden nap teljes neurológiai vizsgálatot végzek magamon. És teljes körű orvosi vizsgálaton is részt vettem. Voltam, tudja, úgy értem, voltam – voltam a Walter Reedben [nemzeti katonai egészségügyi központ] fizikai vizsgálatokon. Úgy értem – uhm igen”

– válaszolta Biden.

Arra a további kérdésre, hogy ténylegesen volt-e már „speciális kognitív teszteken” és vizsgálaton, amelyet képzett neurológus végzett, Biden kitartott amellett, hogy „senki” nem mondta neki, hogy alá kellene vetnie magát ilyesminek. Az elnök kitért a kérdés elől, miszerint hajlandó lenne-e alávetni magát egy ilyen vizsgálatnak és nyilvánosságra hozni annak eredményeit, kitartva amellett, hogy munkája önmagában is bizonyítja, hogy teljesen alkalmas a tisztség betöltésére.

Nézze. Minden egyes nap van egy kognitív teszt. Minden nap elvégzek egy ilyen tesztet. Minden, amit csinálok teszt. Tudja, nemcsak kampányolok, hanem a világot is irányítom. Nem – és ez nem hi… – hangzik túlzásnak, de mi vagyunk a világ alapvető nemzete”

– hangoztatta Joe Biden.

Az interjú során az elnök a Donald Trumpal szemben folytatott múlt heti vitán nyújtott gyenge teljesítményét is csupán egy „csúnya megfázásnak” tulajdonította, ami leginkább csak egy „rossz epizód” volt, aminek nincs különösebb jelentősége.

A vita körül kialakult botrány újra felerősítette a Biden előrehaladott korával, valamint romló egészségi állapotával kapcsolatos, régóta húzódó aggodalmakat. Pénteken egy 168 fős, magas rangú demokrata párti támogatóból álló csoport, köztük jelentős adományozók és akadémikusok, levelet küldtek az amerikai elnöknek, amelyben azt sürgették, hogy szálljon ki a versenyből – jelentette névtelen forrásokra hivatkozva a Washington Post.

Ez is érdekelheti:  Az EP törvényesítette a politikai erőszakot

Az aláírók „tisztelettel” szólították fel Bident erre, azzal az indokkal, hogy a lépésre „demokráciánk és nemzetünk jövője érdekében” van szükség – olvasható a jelentésben. Biden azonban ismételten kijelentette, hogy nem lép vissza, annak a legkisebb lehetőségét is visszautasítva.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kiemelt képen: Joe Biden / © Getty Images / Scott Olson

 

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük