KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Élen jár az RTL Klub az LMBTQ-propagandában

Szereti a szélsőségeket a csatorna.

Kezdődött mindez azzal, hogy a Soros György által támogatott Háttér Társaság szivárványcsaládokat bemutató és idealizáló kisfilmjeit

társadalmi célú hirdetésként kezdték el vetíteni.

A videóban azonos nemű párok és különféle szakértők – szociológus, pszichológus – igyekeztek reagálni a társadalom aggodalmaira.

A kereskedelmi csatorna és a Háttér Társaság nem titkolt szándéka az volt, hogy a kisfilm minél több háztartásba eljusson. Így szerették volna rávezetni a társadalmat arra, hogy

a szerelem nem fekete-fehér, és a család sem feltétlenül anyából – aki nő – és apából – aki férfi – áll.

Számos gondolkodó véli úgy, hogy amennyiben a gyermek a hagyományostól eltérő családmodellben nevelkedik, nagyobb eséllyel lesz mentálisan sérült. A Háttér Társaság által készített kisfilm pont

az ellenkezőjét hivatott bemutatni.

A Fókusz című portréműsorban, amely többek között emberi sorsokba is betekintést enged, az LMBTQ témáját mindig nagyon pozitív, bátor és szerethető ügyként mutatják be. Történeteikben az LMBTQ-közösség tagja mindig a főhős szerepében van, az állam pedig az ellenség, akivel meg kell küzdeni, mert szabotálja az egyén kiteljesedését. Ehhez mérten bemutatnak olyan hősöket, akiket eltérő szexuális irányultságuk miatt valamilyen hátrány ért, emellett az LMBTQ-társadalom tehetségeinek hangsúlyozására is komoly hangsúlyt fektetnek.

Az RTL Klub egy időben aktívan foglalkoztatta a transznemű Novák Angélát és a homoszexuális VV Zsoltit. Ezen túlmenően a csatorna nem rest szerethető köntösbe csomagolni az expornószínésznő Sáfrány Emesét, azaz Aleska Diamondot sem.

Saját gyártású műsoraikban gyakran jelennek meg LMBTQ-karakterek: Barátok közt – Hoffer Mihály, Lutz Tamara; A mi kis falunk – Ricsi; A Tanár – Mezei Janó; Való Világ 2. – Kismocsok, Rita; Való Világ 8. – Zsolti.

A pedofilellenes törvényjavaslat megszavazása után tiltakozásul szivárványszínbe öltöztették a logójuk első betűjét.

Ez is érdekelheti:  Robert Fico Kijevbe telefonált, hogy jelezze: a MOL olajfinomítójának működését veszélyezteti Ukrajna szankciója

A fentiekből egyszerű levonni a konzekvenciát.

A kereskedelmi csatorna legfőbb problémája, hogy

a pedofilellenes törvény miatt olyan témáktól, karakterektől, filmektől esnek el, amelyek a nézettségük – és ezáltal a bevételük – nagy részét adják.

Az új amerikai nagyjátékfilmek 99 százalékában van legalább egy LMBTQ-karakter, így ezeket a filmeket – a törvény értelmében – csak késő este vetíthetik, amikor már alacsony a nézőszám. Továbbá ki kell írniuk az összes tervezett sorozatukból a meleg karaktereket, valamint a portéműsoraikban sem mutathatnak be transznemű egyéneket, sőt a valóságshow-ikból is ki kell hagyniuk a VV Zsoltihoz hasonló konfliktusforrásokat.

Kiemelt kép: Facebook

888.hu

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük