KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

El fogják érni a "népek", hogy bezárják bevásárlóközpontokat

El fogják érni a „népek”, hogy bezárják a bevásárlóközpontokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miközben gyakorlatilag jelentősen korlátozva van a „gyülekezés” rendezvényeken, kisebb üzletekben, gyógyszertárakban, orvosi rendelőkben stb., addig az óriás bevásárlóközpontokban tobzódik a „nép”.

Aki néz, az lát is. Látja, hogy ezeken a helyeken nem annyira a szükségszerű vásárlások miatt korzóznak az emberek, hanem mert szabadidős programként töltik el idejüket. Közben pedig egyre inkább lazul az a fegyelem, ami a távolságtartásra és a maszkviselés szabályaira vonatkozik. Ez nem egy önös állítás, hanem az utóbbi hetek tapasztalata.

Olyanok mondták el tapasztalatukat a látottak alapján, akik kereskedőként ilyen bevásárlóközpontokban dolgoznak, egésznapos kitettséggel a vírusfertőzésnek. Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy ők is az első vonalban dolgoznak, hiszen a megfertőződési esélyük a napi kontaktszámokat tekintve jóval magasabb, mint azoknak, akiknek a munkahelye nem ilyen területre korlátozódik.

Az emberek pedig – tisztelet a kivételnek – tehát leginkább pusztán csak korzóznak a Westendben, az Árkádban, a Mammutban és a többi ilyen és ehhez hasonló központokban. Közben pedig az itt zajló kereskedelmi forgalmak jelentősen visszaestek, miközben az ezekben az épületekben megtapasztalható találkozások, táptalajt biztosítanak a vírus terjedésének. Azok a kisebb üzletek, amelyek pár négyzetméteren helyezkednek el bérleményként ezekben az óriási épületekben, szimplán vegetálnak, de rosszabb esetben már tönkre is mentek. Amelyek viszont üzemelnek, azok nagy nehézségek árán tudják csak éppen kitermelni a bérleti díjakat és béreket, ha egyáltalán képesek arra, hogy kitermeljék. Egyébként jellemző ezekre bevásárlóközpontokra, hogy a tavalyi korlátozások idején, tulajdonosaik semmilyen belátó együttműködésre nem voltak hajlandóak a bérleti díjak vonatkozásában. Sőt, olykor még az önkormányzatok, a  tulajdonukban lévő bérlemények esetén sem voltak hajlandók elengedni a bérleti díjakat, vagy éppen hergeltek a kormányzati döntések ellen. Ez leginkább az ellenségi önkormányzatokra volt jellemző, de hozzáállásuk jellemző ma is bármilyen területen, ha van rajta sapka azé’, ha nincs, akkor meg azé’ alapon.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Hol hibázott Novák Katalin?

És még egy megfigyelt jelenség. Egyre több a hangos szó (szóváltás) ezekben az óriásépületekben. Arról számolnak be az ott dolgozók, hogy ez nem annyira a magyar etnikumra jellemző. És bizony egyre több „látogató” kerül ki a köreikből. De senki ne vádolja a cikk íróját rasszizmussal ezért a megállapításért, mert nem az. Pusztán egy ténybeli megállapítás, ami az ott dolgozók megfigyeléseire alapozódik. Szóval lehet itt ezekért a gondolatokért nekiesni a cikk írójának, de attól a valóság nem fog megváltozni, a tény pedig tény marad. Tehát, elég szomorú ez a helyzet. Általánosságban is elmondható, hogy az emberek frusztráltak és idegesek.

Tegyük hozzá, hogy bármennyire is igyekszik az Operatív Törzs arra törekedni, hogy a meghozott rendelkezésekkel a lehető legminimálisabbra csökkentse a közvetlen kontaktusok számát, a mostanság egyre agresszívabban terjedő vírusmutánsok lehetőségei a fertőzésre egy nagyobb közösségi légtérben is jelentősen megnőttek. Éppen ezért egyáltalán nem csodálkoznék azon, ha hamarosan szigorítanának a korlátozási szabályokon, és az óriás bevásárlóközpontok is bezárásra kerülnének. Lehet, hogy ez újabb tiltakozást és nemtetszést fog kiváltani a parlamenti ellenség és az elégedetlenkedők soraiból, de jó lenne már felérni ép ésszel, hogy igenis van vírus, van egy kritikus vírushelyzet és a veszély nagyon is komoly. Akinek viszont ez nem jut el a szűk tudatáig, mert még volt olyan szerencsés, hogy nem halt bele rokona, barátja, ismerőse, vagy legrosszabb esetben közvetlen családtagja a vírusfertőzés okozta szövődményekbe, nos ők menjenek és tömörüljenek, sőt külön megkérném Magyarország Kormányát, hogy segítsen nekik közösségi életet élni, megnyitva számukra egy (vagy több) olyan általuk fölöslegesnek ítélt stadiont, ahol vírustagadó rockkoncertet vagy bármilyen össznépi mulatságot szervezhetnek önmaguk igazolására és „szabadságvágyuk” kiélésére. De tegye ezt úgy a kormányzat, hogy azután, a majd lebetegedett vírustagadók és magukat vírusszkeptikus gyógyerészeknek mondók, a bekövetkezett baj esetén lássák is el önmagukat.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: A kommunizmus áldozatainak emléknapjára (vádirat és korrajz)

Nincs mit tenni, a hülyeség ellen gyógyszer nem létezik. Ezt bizonyítja a gyógyszerész is, hiszen, ha lenne, talán már ő is lenyelt volna egy pirulát.

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük