KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Drágul a benzin és a dízel is péntektől

Drágul az üzemanyag péntektől – derült ki a Holtankoljak.hu friss adatközléséből. Az üzemanyagár-figyelő blog szerint ugyanis az elmúlt időszakban tapasztaltakkal ellentétben a hét utolsó munkanapján emelkedik mind a benzin, mind a gázolaj ára.

A benzin esetében ez 4 forintot, a gázolajéban 5 forint többletet jelent majd. Így az alábbi átlagárakra számíthatnak a benzinkutakon a járműtulajdonosok:

95-ös benzin – 594 forint/liter,
gázolaj – 601 forint/liter.

Jelenleg ugyanez 590 és 596 forint és ez marad is csütörtök éjfélig. Szűk két hónapja még egészen máshogy nézett ki az árazás. Április közepétől viszont – részben a kormányzat fellépésének betudhatóan – masszív árcsökkentés indult meg a hazai kutakon. Április 17-én arról számoltak be, hogy a 95-ös benzin átlagára 650 forint literenként, a gázolajé pedig 647 forint. Vagyis azóta a benzin és a dízel is mintegy 60-60 forinttal lett olcsóbb.

Ezzel együtt is – a frissen bejelentett üzemanyag-drágulással együtt – januártól mostanáig nagykereskedelmi szinten a literenkénti benzinár 64, a dízelár pedig 35 forinttal nőtt, jóllehet 41 forint a kötelező januári jövedékiadó-emelésre vezethető vissza. Ezt leszámítva a benzinár 23 forinttal emelkedett, a dízelnél viszont 6 forintos mínusz figyelhető meg. A 30-60 forint körüli literenkénti drágulás után egy átlagos, 50 literes tankolás 1800–3000 forinttal kerül többe most, mint tavaly decemberben.

Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük