KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sulyok Tamás: Legyen biztosítva a harci készültség, amely biztosíték az ország szuverenitásának megvédésére

A világ válságövezeteinek helyzetéről, valamint a Magyar Honvédség aktuális feladatairól is tájékoztatta Sulyok Tamás köztársasági elnököt Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar vezetője és Tajti Norbert tábornok, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója szerdán a Sándor-palotában Budapesten – közölte az MTI. 

A köztársasági elnök meghallgatta a két tábornok jelentését, amely kitért a világban kialakult gócpontok valamint a válságövezetek elemzésére, értékelésére – nyilatkozta az eseményt követően Kun Szabó István vezérőrnagy, főhadsegéd.

Hozzátette, a Honvéd Vezérkar vezetője általános tájékoztatást adott a magyar honvédség jelenlegi állapotáról, technikai és személyi feltételeiről, valamint a honvédségben zajló folyamatokról, amelyek a jövőbeli változásokat esetleg generálni fogják.

A jelentést a köztársasági elnök elfogadta, és mint a Magyar Honvédség főparancsnoka kérte, hogy a Magyar Honvédség továbbra is biztosítsa és garantálja azt a harci készültséget, amely biztosíték az ország szuverenitásának megvédésére – hangsúlyozta Kun Szabó István.

A tájékoztatón szó esett toborzásról, technikai korszerűsítésekről, beszerzésekről, személyi feltöltöttségről, a fejlesztéssel foglalkozó projektekről, illetve arról a jogi környezetről, amely lehetővé teszi a hadsereg korszerűbb és modernebb alkalmazását – fűzte hozzá.

 

Kiemelt kép: Magyar Honvédség Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük