KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az oroszok felkészülnek a legrosszabb forgatókönyvre is (videó)

Fokozódik a feszültség a háborúpárti nyugati vezetők és Moszkva között. Oroszországban megkezdődött a nem hadászati nukleáris erők hadgyakorlatának második szakasza.

Oroszország komolyan veszi a háborúpárti nyugati fenyegetéseket, nem csak Moszkva, hanem közeli szövetségese, Belarusz is részt vesz az oroszokkal együtt a nem stratégiai nukleáris fegyverekkel való gyakorlatok második szakaszában.

A gyakorlat válasz egyes nyugati tisztviselők provokatív kijelentéseire és fenyegetéseire. Azokból pedig nem volt hiány az elmúlt időszakban. A háborúpárti, de a választásokon méretes vereséget szenvedő Emmanuel Macron például korábban nem zárta ki, hogy külföldi csapatok menjenek Ukrajnába harcolni. De egyre több szó esik arról is, hogy a francia kiképzők Ukrajnában teljesítsenek szolgálatot.

Oroszország reakciója pedig ezúttal sem maradt el. Megkezdődött ugyanis a nem hadászati nukleáris erők hadgyakorlatának második szakasza – tudatta az orosz védelmi minisztérium. Az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériumának jelentése szerint a nem stratégiai nukleáris erők gyakorlatának második szakaszában a Leningrádi Katonai Körzet rakétaalakulatának állománya az Iszkander-M hadműveleti-taktikai rakétarendszer harci kiképzési feladatait végzi, előrenyomulva a kijelölt területre a rakétaindítás céljából.

A haditengerészet gyakorlatban részt vevő hajóinak személyzete a tengeri cirkáló rakétákat speciális robbanófejekkel szereli fel, és egyben belép a kijelölt járőri területekre.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: orosz nukleáris fegyverek felkészítése / Fotó: printscreen / Orosz Védelmi Minisztérium

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük