KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Választások Németországban

Akár büszke is lehetnék rá, hogy a CDU elnökének legutóbbi megválasztásakor megjósoltam Armin Laschet győzelmét. Amiért mégsem lehetek büszke előre -látásomra, annak oka az, hogy merőben a humor talaján állva tettem meg tippemet.

Gondoltam, ha az A – betűs keresztnevű ANGELA (Merkel)  után a szintén A-betűs keresztnevű ANNEGRET (Kramp Karrenbuer)  került az elnöki székbe, akkor őt követően csakis a szintén A-betűs keresztnevű ARMIN (Laschet) lehet a nyerő! S valóban ő lett!

Az már más kérdés, hogy a most szombaton megtartásra kerülő legújabb CDU elnökválasztási fordulóban nincs A–betűs keresztnevű aspiráns. A leg valószínűbb  az, hogy végre,  harmadik nekifutásra Friedrich Merzet választják  meg  a CDU elnökének, az ő keresztneve pedig „F” – el kezdődik. Ám úgy tűnik – nekem legalábbis -, hogy ő, Merz a legalkalmasabb úgy a CDU elnöki, mint a német kancellári tisztségre, még akkor is, ha ezt most frissiben a szocik elnöke tölti be, azaz a kérdés nincs napirenden.

E ponthoz érve akár félre is tehetjük a tréfát, mert – immár komolyan gondolva – Merz tűnik (tűnt eddig is) a legalkalmasabbnak a CDU elnöki tisztségére. Ám ezt konzervatív alapállásom okán jelenthetem ki ilyen határozottan. Merthogy Merz a munkaalapú társadalom híve, akár csak Orbán Viktor, a Fidesz és jómagam is. Aztán Merz ugyancsak migráció-ellenes, azaz ha rajta múlik (egy darabig ez még biztosan nem következik be) akkor országát illetően visszaszorítja korunk pestisét a migrációt. Végül, nem a mai német kormány globalista politikájának a híve, azaz nem akar Európai Egyesült Államokat, hanem a szuverén államok híve. Mindez pedig ránk, magyarokra nézve is előnyös lenne.

Ha most szombaton az online pártkongresszus 1001 jelöltje a nagy jelentőségű CDU – elnöki tisztségre is fog szavazni, nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy ebben az évben négy tartományi választás is lesz Németországban. Március 27-én  a Saar vidéken, május 8-án Schleswig Holsteinben, majd egy héttel később, május 15-én Észak-Rajna Vesztfáliában. Végül ősszel, október 9-én Alsó – Szászországban.

Ez is érdekelheti:  Iskander csapódott a NATO oktatói közé Ukrajnában

Merz a DPA hírügynökségnek kifejtette, hogy pártjának a CDU-nak gyorsan újra magára kell találnia. Szövetségi szinten vállalnia kell az ellenzéki szerepet, s ha jól politizál, hamarosan kormányra kerülhet. Kifejtette azt is, hogy erősíteniük kell testvérpártjukkal, a bajor CSU-val a kapcsolataikat.

Mi pedig, magyar konzervatívok várjuk a szombati online szavazás eredményét,  szurkolunk, hogy győzzön Merz – egyetértve a német keresztény demokrata  szavazók 63 százalékával -, akik szerint ő a megfelelő választás e párt élére.

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró.

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Kiemelt kép: Friedrich Merz (stern.de)Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük