KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Teljesen kiürül-e Ukrajna?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A legújabb hírek szerint Ukrajnát, a velejéig soviniszta tákolmány államot több mint 5 millió ember hagyta el eddig, 2022 Húsvétjáig! Az elvándorlás, elmenekülés pedig nem állt és nem áll meg itt, hanem változatlan vehemenciával folyik tovább.

Ez az undormány ukrán állam, amely nem átallotta Donbasz és Luhanszk ukrajnai területek orosz lakosságát éveken keresztül gyilkolni, mivel azok – noha kényszerből és nem jókedvükben – ugyan ukrán állampolgárok, de orosz nemzetiségűek voltak, akik oroszul beszéltek és a kultúrájuk is orosz volt, fütyült arra, hogy közvetlen szomszédjuk egy nagyjából 150 milliós orosz állam. Alighanem úgy gondolták ezek a velejéig soviniszta ukránok, hogy éveken át folytatott, az orosz nemzetiségűek teljes fizikai kiirtását célul kitűző, tömeggyilkoló tevékenységük büntetlenül folytatható. Mégpedig azért, mert az orosz állam biztosan nem mer ellenük büntető háborút indítani, másokat meg ugyan miért is érdekelné az ő, az ukránok orosz gyilkolása? Pontosabban tömeggyilkolása?

Persze Ukrajnát, e tákolmány államot nem csupán orosz nemzetiségűek lakták és lakják, hanem magyarok, lengyelek és románok is. Ám a lengyelek és románok beolvasztása az ukránba oly sikeresnek bizonyult, hogy az ukrajnai lengyelek és románok szinte nem is tették szóvá az erőszakos asszimilációjukat, hanem beletörődtek, szinte tudomásul vették. Egészen más volt a helyzet a Kárpátalján őshonos magyarsággal. A magyarok ugyan csak kétszázezer körüli létszámmal vegetáltak Ukrajnában, aztán a sok-sok elvándorlás, repatriálás révén mintegy 150 ezerre csökkent a számuk, míg manapság már felbecsülhetetlen a lélekszámuk. Akár az is lehet, hogy a kárpátaljai magyarság lélekszáma immár százezer alá csökkent…

A velejéig sovén ukrán állam tehát mindent megtett annak érdekében, hogy egy homogén, kizárólag ukránná tett ország-lakossággal rendelkezzen. Különféle megszorító jogszabályokkal nyomorgatták, sanyargatták, simfelték a nem ukrán nemzetiségű lakosságot. Elvették iskoláikat, könyvkiadásukat, tiltották nyelvüket, kultúrájukat. Kivételt az ukrajnai orosz kisebbség képezett, amely többmilliós lélekszámával nem a beolvasztás, a kényszeres asszimilálás, hanem a fizikai kiirtás sorsára jutott. Mármint ukrán elképzelés szerint.

Ez is érdekelheti:  Társadalmi és politikai demencia a kegyelmi ügyben…

Ám abban igen nagyot tévedtek a velejéig sovén ukránok, hogy nagyobb testvérnemzetük az oroszok, szó és hang nélkül, s végleg tudomásul veszi Donbasz és Luhanszk területek orosz lakosságának módszeres ukrán kiirtását.

…Így érkezett el 2022. február 24 – e amikor az orosz hadsereg megindult a velejéig sovén ukrán állam  megleckéztetésére. Nehezen képzelhető el, hogy míg korábban az ugyancsak döntő többségében oroszok által lakott Krím-félszigetet Oroszországhoz csatolták (népszavazás döntött így) most Donbasz és Luhanszk estében Oroszország beérje kevesebbel!

A harcok folytatódnak, az ukránok menekülnek, s mint fentebb megemlítettük, már több mint 5 millió ukrán elhagyta Ukrajnát.

Nem semmi!

S mivel a kivándorlás folytatódik, felvetődik a kérdés: vajh kiürül-e teljesen Ukrajna? Eltűnik-e lakossága a nagyvilágban? Minden esetre Kárpátalja magyarsága – amennyiben békén hagyják -, minden további nélkül megmarad a szülőföldjén, illetve az üldözések elől elmenekültek szívesen visszamennek.

 

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró
Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük