KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Kikre számíthat a jövő évi választásokkor Gyurcsány?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Van néhány tény, amelyeket már ismerünk és lesznek események, amelyek majd bekövetkeznek, de amelyeket ma még nem ismerünk, csak tippjeink lehetnek, hogy majd miként alakulnak? Tudjuk azt, hogy jövőre, 2022-ben tavasszal országgyűlési képviselőket választunk és az is ismert mindenki előtt, hogy ezen a legnagyobb eséllyel két párt-tömörülés indul majd. Egyfelől a Fidesz-KDNP, másfelől a Gyurcsány vezette hat párti szövetség, melyet igen tarka összetétele miatt itt, a mi oldalunkon nemes egyszerűséggel csak „moslék-koalíció” néven emlegetnek.

Ezen, mindenki által ismert tényeken túlmenően, – a dolog természetéből adódóan – ma még nem ismerhetjük a választások kimenetelét, eredményét. Tippjeink persze lehetnek, az esélyeket latolgathatjuk, mert miért is ne?

Az utolsó három országgyűlési választás alkalmával (2010-ben, 2014-ben és 2018-ban) a Fidesz-KDNP pártszövetség kétharmados győzelmet aratott. Ez alighanem 2022-ben is bekövetkezett volna, ha némely baloldali ötletadók (mindenekelőtt az azóta elhunyt Heller Ágnes marxista filozófus) fel nem vetik, Gyurcsány pedig meg nem fogadja, hogy a külön-külön esélytelenül induló un. „ellenzéki” pártokat egyetlen egységbe kell tömöríteni a Fidesz-KDNP ellenében. Az ötlet eleinte azért tűnt bizarrnak, mert öt baloldali és liberális párt mellett,- Heller és mások ötlete nyomán, – a szélsőjobb irányultságúnak mutatkozó Jobbik-ot is e tömörülés tagjának kívánták. Többen is, – köztük Gyurcsány, az un. ellenzék egyértelmű vezetője, – felismerték ugyanis, hogy a Jobbik szavazói nélkül, – akik csak nem teljes mértékben ugyancsak Fidesz-KDNP ellenesek, eme két utóbb említett mai kormánypárt legyőzésére nincs semmi esély. Valóságos bűvészmutatványra volt azonban szükség ahhoz, hogy az eredetileg Gyurcsány e l l e n létrehívott szélsőjobbos megnyilvánulásokat pro-dukáló Jobbik-ot egy vele teljesen ellentétes, mert balos és liberális pártokat felvonultató gyurcsányista táborba becsatornázzák. Ha ez végül Jakab Péter áruló Jobbikos pártvezér hathatós aknamunkájának köszönhetően sikerült is, a Jobbikból előbb Toroczkai László, majd Volner János, végül Varga-Damm Andrea vezetésével három újabb pártot létrehozó volt tag is kivált. Eme három utóbb említett, csekély támogatottságú párt, a hitehagyott maradék Jobbikkal ellentétben nem csatlakozott a Gyurcsány vezette, előbb már említett hatpárti „moslék” koalícióhoz, az ezekben tömörült és az ezekkel szimpatizáló választók támogatására Gyurcsány a jövő évi választások alkalmával sem számíthat. Ám tegyük fel a jelen írás címében már megfogalmazott kérdést: végül is kikre számíthat Gyurcsány a jövő évi, 2022-es országgyűlési képviselői választások- kor?

Ez is érdekelheti:  „Szentlélek Isten szállj le ránk”… és mégis marakodunk…
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Megítélésem szerint Gyurcsány két alapvető emberi tulajdonsággal rendelkező választói csoport tagjaira számíthat. Egyfelől számíthat arra, hogy a politikát valóban átlátó, értelmes, okos választó kevesebb lehet, mint ahány ostoba, buta, stupid, de legalább is politikailag vak, a pályán nem látó, a balliberális sajtó által még tovább butított, az itt hallott, olvasott véleményeket a sajátjának elfogadó, azt tovább szajkózó proli választó akad. Gyurcsány tehát jövőre (is) feltétlenül számíthat a még ma, három évtizeddel az 1990-es évekre tehető rendszerváltozást követően is feltétlenül jelentős számú proli tömegekre, köztük mindenekelőtt saját pártjának, a Demokratikus Koalíció tagjaira és szimpatizánsaira.

Számíthat továbbá a könnyen felejtőkre! Mert tudomásul kell vennünk, hogy szép számmal akadnak, akik már elfelejtették egykori jogos, Gyurcsány, ( vagy elvbarát utóda, Bajnai Gordon) okozta sérelmeiket! A villany- és gázárak többszöri és drasztikus emelését, a tizenharmadik havi nyugdíj megvonását, stb. E könnyen és gyorsan felejtő, ugyancsak balliberális megtévesztés áldozatául esett szavazók számára az eltelt hónapok és évek olyan újabb problémákat hoztak, amelyek elfedték régi sérelmeiket és sebeiket. Ezek a választók, akik semmi esetre sem sorolhatók be a minőség nélküli emberek (tehát az ostoba, buta prolik) közé, valami miatt mindeddig nem találták meg az életben remélt számításaikat. Saját sikertelenségüket, vagy a reméltnél csekélyebb érvénye -sülésüket a legkönnyebb utat és módot választva nem valamely személyes hibájuknak, ügyetlenségüknek, tehetetlenségüknek, stb. hanem a Fidesz-KDNP rendszer szerinti kudarcának tudják be. Éppen ezért ők, az un. „csalódottak” a Fidesz-KDNP -től eltérőt, valami mást, számukra kedvezőbbet remélnek, amikor létszámukkal Gyurcsány jövendő szavazói táborát gyarapítják. Hogy mindez mire lesz elég jövőre, az országgyűlési választások során, ma még nem tudható. Remélhetően mindezek az emberek kevesebben lesznek, mint a jelenlegi kormánypártokat támogatók, így nem lesz módjuk tönkretenni az utóbbi tíz év nagyon jelentős eredményeit…

Ez is érdekelheti:  „Kiokosodtak a megbízók„ – Magyar Pétertől, Káslerig… - interjú Stoffán György íróval

(A szerző jogász, közgazdász, szociológus, közíró)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Dr. Polgárdy Géza: A kormánypártok végzetes tévedése

Dr. Polgárdy Géza: Tűzparancsot!

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük