KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Itáliában élre törtek az Olasz Testvérek

Mi, magyar nemzeti konzervatívok, – vagy nevezzük magunkat egyszerűen patriótáknak -, élénk figyelemmel kísérünk minden, a világban végbemenő és a rokon pártokhoz is köthető történést. Ilyen, figyelmünkre méltán igényt tartó esemény volt az az Olaszországban a közelmúltban végzett felmérés, amelyet az Europe Elects készítet és a pártok jelenlegi népszerűségét volt hivatva megállapítani.

A jó hír pedig az, hogy a Georgia Meloni vezette Fratelli d’ Itália (Fdl) azaz Olasz Testvérek a jelenleg legnépszerűbb pártként az élre ugrott, 22,2 %-os támogatottsággal. Mögötte a második helyen a jelenlegi kormányzó párt, a szociáldemokraták állnak, 20,9 %-kal, míg a harmadik a Matteo Salvini vezette Liga, 15,9 %-kal. Végül a Silvio Berlusconi vezette Forza Italia (Fl) azaz Hajrá Olaszország népszerűsége 8,4 %-os.

Könnyű belátni, hogy a három jobboldali párt együtt is csupán 46,5%-ot érne el, ha a választások most lennének, és ha az Eurpe Elects felmérése helytálló. Mindez persze elméleti latolgatás csupán, hiszen Olaszországban a közeljövőben nem lesznek választások, így a pártok közötti erőviszonyok alakulásának gyakorlati jelentősége sincs.

A Fidesz-KDNP mindhárom említett jobboldali olasz párttal szívélyes kapcsolatokat ápol, noha nem egyenlő mértékben. A magyar kormányzó pártok által leginkább preferált, a most élre ugrott Olasz Testvérek, akik példának okáért nem voltak hajlandók beállni a mostani, Draghi vezette többpárti – így a Ligát is magába foglaló -, korántsem egyszínű olasz kormányba, hanem maradtak ellenzékben. (Tegyük hozzá, hogy a Liga ezt megtette, így kormányzati részvételével történik például a jogellenesen Itáliába özönlő migránsok partraszállása…)

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Kiemelt képen: Georgia Meloni a Fratelli d’ Itália vezetőjeNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük