KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Ha Zelenszkijnek egy csepp esze lenne, már feladta volna…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz-ukrán háború jobb lett volna, ha el sem kezdődik, de hát az ukránok sajnos, – a jelek szerint, – eszetlenek! Erre több jel is utal! Az első, ami említendő, az az, hogy aki tudja magáról, hogy ő a gyengébb: NEM KEZD KI A NÁLA SOKKAL, DE SOKKAL  ERŐSEBBEL!

Nem vagyok katonai szakíró, de azt még én is tudom, hogy a hagyományos hadseregeket (és hagyományos fegyverzetet, tehát nem atomot) figyelembe véve, az orosz hadsereg legalább 3-4-szer erősebb, mint az ukrán! Legalább – ot írtam, de könnyen lehet, hogy 8-9-10-szer erősebb! Márpedig ha ez így van, akkor nem volt bölcs dolog az ukránoktól Donbasz és Luhanszk körzetei orosz nemzetiségű lakosságát tömeggyilkolni! Az ukránok az első hibát itt követték el: balga módra azt hitték, hogy Oroszország ezt a végtelenségig tűri, és elnézi nekik! (Nem így történt!)

Tudni kellett volna, hogy ezt egy ideig lehet csinálni, lehet az ukrajnai oroszokat halomra öldösni, de ha egyszer ezt Putyin és Oroszország megunja, akkor ízekre szedi a nála sokkal, de sokkal gyengébb, – pimaszul szemtelenkedő! – ukránokat!

Nos, ez idén február 24-én elkezdődött!

Mármint az ukrán városok földig rombolása az orosz hadsereg által! Ekkor még mindig nem lett volna késő Zelenszkijnek kegyelmet kérnie az oroszoktól,  – ha van egy kicsike esze, – bejelentve, hogy írásos kötelezettséget vállal: A JÖVŐBEN EGYETLEN UKRAJNAI OROSZNAK A HAJA SZÁLA SEM FOG GÖRBÜLNI! (Az oroszok ezt vagy elfogadták volna, vagy nem! Mivel az oroszoknak van eszük is, meg belátási képességük is, szerintem elfogadták volna azzal, hogy jó, egy évig elfogadják az ígéretet, a hadsereget visszavonják, és majd meglátják, hogy az ukránok betartják-e az ígéretüket?)

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Melyek az orosz fél tárgyalási feltételei?

Zelenszkij nem élt ezzel a lehetőséggel, hanem elkezdett álmodozni! Azt álmodta, hogy a NATO, mint szervezet, vagy egyes országai a világnak kiállnak az ukránok mellett, katonailag is! Ez óriási tévedés volt, mert a NATO egy védelmi szervezet (és nem támadó) Ukrajna meg nem NATO-tag, tehát senkinek nincs kötelezettsége, hogy Ukrajnát megpróbálja megvédeni! Ami tény: egyetlen ország sem sietett katonailag Ukrajna segítségére. Volt ország, amely pénzt adott, meg volt olyan is, aki fegyvert is szállított Ukrajnának, de ez édeskevés az oroszokkal szemben. Katonát, egyetlen egyet sem kívánt egyetlen állam sem feláldozni ukrán érdekekért!

Zelenszkij ekkor még szintén felébredhetett volna hosszú és tartós álmából és belátva azt, hogy senki, egyetlen más állam sem siet a segítségére: kegyelemért könyöröghetett volna Putyinnál! Mindent megígérhetett volna, amit az oroszok követeltek, csak hagyják abba Ukrajna földig rombolását!

De nem és nem!

Ukrajna, élén a meggondolatlan, álmodozó (és nem reálpolitikus) Zelenszkijjel, felvette a reménytelen harcot! A vak is látja, hogy a totális orosz győzelem csak idő kérdése! Ám ha ez bekövetkezik, Ukrajna a földig lerombolva áll majd, méghozzá úgy, hogy több millió állampolgára elhagyta és valahol máshol, a világ más országaiban rendezkedik be új életre!

Ukrajnát újjáépíteni, száz év is kevés lesz! Na de akkor is kivel? Több millió állampolgára elhagyja, akik máshol egzisztenciát teremtve soha többé nem térnek vissza! Akkor meg?

Összegezve az elmondottakat, ha Zelenszkijnek egy csöpp esze lenne, már feladta volna a reménytelen kimenetelű háborúzást, kegyelmet kért volna az oroszoktól és papírra lefektetve, az oroszok minden, de minden kívánságának eleget tett volna! De nem! Zelenszkij (és az ukránok) a másik megoldást választották! Hogy ez mi? Ukrajna teljes elpusztítása, a föld színével való egyenlővé tétele. Az, hogy UKRAJNA nevű ország hamarosan nem lesz a Földön. Ám ismerjük el, ezt az oktalan hősködést, csak eszetlen ember, illetve emberek választhatják!

Ez is érdekelheti:  Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Az Európai Bíróság döntése kísérlet a magyar nemzet ellenállásának megtörésére

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük