KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Az orosz-ukrán háborút mielőbb be kell fejezni! (Orbán Viktor legújabb igazsága)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Évek óta figyelem a józanész miniszterelnökének, Orbán Viktornak a dolgokhoz való hozzáállását, s politikája ennek megfelelő alakulását. Bizonyos szempontból nézve a „módszere” roppant egyszerű, ugyanis így alakul:

  • felvetődik a megoldást igénylő probléma, amelyet Orbán villám-gyorsan észlel
  • Orbán Viktor e problémát alaposan átgondolja, majd kitűzi a vele kapcsolatos célt, a teendőket pedig megfontolja, melyek e cél eléréséhez vezetnek
  • meghozza a döntést a rendelkezésére álló legracionálisabb megoldásra.
  • a negyedik pont már nem az ő döntési körébe tartozik, mert az a vele mindenképpen ellenkezni akaró másik fél döntése lesz, akinek így nem maradt más választása, mint badarságot, észszerűtlenséget mondani és képviselni.

Hogy a gondolatmenet érthetőbb legyen, mondok egy korábbi és egy legújabban kialakult problémát és Orbán erre adott helyes megoldásait, meg a vele feltétlenül ellenkezni akarók, rossz álláspontjait is.

A régebbi példa:

2015-ben megindult Afrikából és Ázsiából az Európába özönlés, az un. migráció. Orbán észlelve a problémát, alaposan átgondolta a következményeket, kitűzte a célt és döntött a cél érdekében megteendő intézkedésekről. Nevesítve: Magyarország, mint Nyugat-Európa felé adódó „átjáróház” jellegét megszüntette, az ország déli és délkeleti határán kerítést emelt a jogsértő módon hazánkra törő migránsok megállítása érdekében, melyet jogi határzárral erősített meg, továbbá a jogellenes migráció megfékezésére élőerős (rendőri, meg katonai) védelmet is biztosított.

Orbán hazai és nemzetközi ellenségei válaszút elé lettek állítva: vagy  követik (helyeslik) a migráció megfékezésére irányuló törekvését (azaz azonosulnak probléma felismerésével és annak megoldásával) vagy ha nem, akkor támogatják az afrikai ás ázsiai nincstelenek Európába özönlését. Kontinensünk idegen kultúrájú, idegen szokásokat megtestesítő, idegen vallású, stb. szedett-vedett népességgel történő folyamatos elárasztását.

MINT TUDJUK, EZ UTÓBBI KÖVETKEZETT BE! Azaz Orbán Viktor probléma felismerése helyes volt, amint helyes volt célkitűzése is és az ennek elérése érdekében „bevetett” eszközök is, a vele mindenképpen ellenkezni akarók pedig átkerültek a rossz oldalra, kényszerűségből Európa lakosságcseréjét támogatták és támogatják.

(Tegyük hozzá: megkésve, évekkel később persze akadtak kerítés-építők is…)

A legújabb példa:

Idén, 2022. február 24-én Oroszország katonailag megtámadta Ukrajnát. Az USA és NATO szövetségesi egységesen agresszornak minősítették Oroszországot, s ha a NATO, mint szervezet nem is, de

az egyes NATO-tag országok egyénileg fegyverekkel, lőszerrel, mi több nem NATO katonasággal, de mégis nem ukrán idegen önkéntesekkel támogatták és támogatják Ukrajnát.

Orbán helyesen ismerte fel, hogy ez a háború nem Magyarország háborúja és az általunk követhető egyetlen helyes magatartás az, ha e háborúból MINDENKÉPPEN KIMARADUNK! Ezt úgy érhettük el, hogy sem fegyvereket, sem lőszert, sem katonákat nem adtunk Ukrajnának, s ezeknek más országokból kiindulása nyomán területünkön áthaladását is megtiltottuk.

„Azonnali fegyverszünetre és béketárgyalásokra van szükség, hogy le-törjük a háborús inflációt és megmentsük Európát a háborús gazdasági válságtól!” – írta Orbán Viktor 2022.június 11-én szombaton Facebook – bejegyzésében. Ismét helyesen ismerte fel a problémát, helyes célt tűzött ki és az e célhoz vezető eszközöket (a fegyverszünetet és a béketárgyalásokat) is helyesen jelölte meg.

Most ott tartunk, hogy figyelmeztetését vagy megfontolják és megvalósítják a felek vagy nem. A világon semmi nem utal arra, hogy

szavait megfogadnák,  hanem háború egyre folytatódik. Pedig az általa okozott infláció eszkalálódik. Orbán egy nappal korábban, 10-én pénteken a Kossuth rádió reggeli adásában kijelentette: „egész addig, amíg az Európai Unió ezt a háborús helyzetet finanszírozza, megnyújtja, addig az infláció növekedni fog.” Tehát nem SZANKCIÓKRÓL KELL BESZÉLNÜNK – szögezte le a miniszterelnök, – HANEM BÉKÉRE VAN SZÜKSÉG ÉS A BÉKÉT KELLENE FINANSZÍROZNUNK, NEM A HÁBORÚT. Még hozzátette ehhez, hogy „lassan stratégiát kell váltania az Európai Uniónak, mert ha ez így megy tovább, akkor a háborús inflációval tönkretesszük magunkat.” Kifejtette, hogy „ha most az olajembargó után be akarjuk vezetni a gázembargót is, akkor az egész európai gazdaságot tönkre fogjuk tenni.”

Majd rátért a háborús uszítókra is:

„Most már teljesen világos, hogy vannak olyan üzleti körök, amelyek érdekeltek a háborúban. Soros György szimbolizálja őket, nyíltan beszél arról, hogy a háborút meg kell hosszabbítani, el kell nyújtani. Ezek háborús uszítók, akik keresni akarnak a háborún, miközben tönkremegy ebben egész Európa.”

Vitathatatlan Orbán Viktor legújabb igazsága! A KÉRDÉS CSAK AZ, HOGY ÉRTŐ FÜLEKRE TALÁL-E?

 

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: