Dr. Gaudi-Nagy Tamás kiegészítő tájékoztatása

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dr. Gaudi-Nagy Tamás kiegészítő tájékoztatása a 2006 őszi civil jogsértettek és jogvédők Fidesz székház előtti 2010. május 7-i tüntetéséről kiadott MTI tudósításhoz

A 2006 őszi civil jogsértettek és jogvédők tegnapi Fidesz székház előtti tüntetéséről kiadott MTI tudósításhoz az alábbi kiegészítést tartom szükségesnek a közvélemény tudomására hozni, és ennek közlését kérem MTI Zrt-től, különös figyelemmel a nemzeti hírügynökségről szóló 1996. évi CXXVII. törvény 1. § (2) bekezdésére, amely szerint a közérdeklődésre számot tartó hazai és külföldi eseményekről, vitatott kérdésekről a tájékoztatásnak sokoldalúnak, tényszerűnek, gyorsnak, hitelesnek, tárgyilagosnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie, illetve a 2. § (1) bekezdés szerint a nemzeti hírügynökség közszolgálati feladata többek között, hogy a közérdeklődésre számot tartó hazai és külföldi eseményekről híreket, tudósításokat szolgáltasson.

Elöljáróban szükséges leszögezni, hogy – a tudósításban írtakkal ellentétben – a Pintér Sándor belügyminiszterré kinevezése elleni tüntetésen a valóságban közel száz ember vett részt a tudósításban tévesen megjelölt kéttucat főhöz képest, továbbá a megmozdulást a 2006 őszi rendőri erőszak áldozatait, meghurcoltjait tömörítő – Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete szervezete (az eseményről mozgóképes beszámoló a www.gaudi.jobbik.hu honlapon található). A tudósítás elhallgatta azt, hogy a résztvevők jelentős része maga is elszenvedője volt a kegyetlen rendőri megtorló akcióknak, véres fejű, kilőtt szemű áldozatok képeit tartották magasba, és Pintér Sándor említésére pedig élénk fújolással és fütyüléssel reagáltak. Nem tett említést a tudósítás arról sem, hogy   Morvai Krisztina mellett – a tüntetésen – mások is felszólaltak: elsőként Apáthy Istvánné, a szervezet elnöke. Felolvasásra került a Fidesz vezetése részére átadott petíció, amelyben a 2006 őszi áldozatok kérik az alakuló kormány tagjait és Orbán Viktor leendő miniszterelnököt, hogy ne vegyék el a demokráciába, magyarságba és a normális országba vetett hitüket, és ezért álljanak el Pintér Sándor belügyminiszterré történő kinevezésétől. A petícióban a jogsértettek felteszik a kérdést: lehet-e egy olyan ember belügyminiszter, aki a szemkilövésekért, eltört csontokért, kettétört életekért elsődlegesen felelős volt rendőrkapitányt már most kinevezése előtt kezdi mentegetni és mosdatni.

Apáthy Istvánnét egyébként 2006. október 23-án az Astoria közelében gumilövedékkel lőtték nyakon, és 3 és fél év után két hete került sor kártérítési perének első tárgyalására, miután ügyében a rendőrség nem hajlandó egyezségre (A 2006.-oktober-23-an nyakon lőtt asszony kártérítesi ügyének tárgyalása). Ügyében a kirendelt szakértő megállapította, hogy a számos embert megsebesítő (14 embert a szemén) gumilövedékek illetve vadászfegyverek nem voltak a használat idején rendszeresítve, vagyis azokat nem használhatták volna, illetve azok roncsoló hatásfoka jelentősebb volt, mint amilyenre a rendőri állományt kiképezték. Már önmagában ez felveti Gergényi büntetőjogi felelősségét.

Felszólalt Reiner Péter is (szintén 2006 őszi jogsértett), aki egyrészt megköszönte a meghurcoltak kitartását és a jogvédők elszánt küzdelmét, majd többek között arról beszélt, hogy a Kossuth tériek jól teszik, ha nem vonulnak  nyugdíjba , hanem továbbra is kiállnak a magyar szabadságért, és vigyázó szemeiket Pintér elvtársra vetik, akinek minapi nyilatkozata szerint hű barátja és volt cégtársa Gergényi „Görény” Péter, Demszkygrád soron kívüli kitüntetettje, és aki szerint nem felelős sokezer ünneplő és 1956-os forradalom 50. évfordulójára emlékező ember 2006-ban történt meggyalázásáért, nem tehető felelőssé a szemek kilövéséért, nem felelős megbilincselt kezek utólagos eltöréséért, nem felelős a közrádió udvarában titokban kiépített ideiglenes „halál táborért”, nem felelős a tömegesen használt viperák által okozott sérülésekért, a  lehullott  rendőrségi azonosítókért.

A tudósítás arról sem tett említést, hogy a tüntetésen én is felszólaltam, mint a 2006 őszi tömeges rendőri erőszak áldozatait legnagyobb számban képviselő, közel száz nemzeti elkötelezettségű ügyvéddel működő jogvédő szervezet Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) ügyvezetője. Az NJSZ munkássága révén több tucat 2006-os őszi áldozat kapott már jogi védelmet, és mentesült a koncepciós eljárások alól, továbbá kapott jogerős ítéletek alapján illetve kikényszerített egyezségekkel kártérítést. Arról szóltam többek között, hogy már önmagában az is botrányos, hogy egy olyan személy kapott jelölést a belügyminiszteri posztra, aki a 2006 őszi véres rendőri megtorlásokért jelentős részben felelős, állományból büntetlenül távozó Gergényi Péterrel alapított közös céget, amely mára a hitelezők felé felhalmozott tartozása miatt jelenleg felszámolás alatt áll, és egy ciprusi off-shore cég tulajdonában van. Vajon miképpen várható hiteles és pártatlan szakmai rendőri irányítás egy olyan embertől, aki képes volt összeállni közös cégben egy köztudomású módon súlyos büntetőjogi felelősséggel tartozó, a rendőri szakma becsületét lejárató, és emberek életét, szabadságát tömegesen sértő és veszélyeztető személlyel, aki rettenetes tettei után még folyamatosan és gátlástalanul hazudozott is, például a rendőrök által jogellenesen használt viperák létét tagadta vagy a rendőri állomány által jogellenesen nem viselt azonosító jelvényekről azt állította, hogy azok leestek a rendőrök öltözetéről.

Elmondtam, hogy Orbán Viktor hiába nyilatkozta, hogy  ezért felelni kell   a törvényes keretek között   mindenkinek, aki ebben részt vett . Egy ilyen ember belügyminiszteri jelölésével szavai nem vehetők komolyan még azok által sem, akik a Fideszre szavaztak és bíztak az elszámoltatási ígéretekben, most csalódniuk kell, pedig még meg sem alakult a kormány.

Pintér Sándor kijelentése nem szerencsétlen és elsietett – ahogy azt a miniszterelnökség államtitkár várományosa Varga Mihály mondta -, hanem végletekig cinikus, és egyúttal azt sugallja, hogy a választásokon kétharmados többséggel kormányra kerülő Fidesz nem kíván elszámoltatást sem az ország tönkretételéért felelősök bíróság elé állítása érdekében, sem pedig az embertelen Gyurcsány-Bajnai rendszer ellen küzdő hazafiakat és magyar embereket megalázó, szemüket kilövő, őket szabadságuktól, méltóságuktól megfosztó rendőri erőszakért felelős rendőrparancsnokok és végrehajtók tekintetében, sem a belügyi, rendőrségi belső vizsgálat elvetésével Pintér rendőri vezetők elleni összes feljelentésünket lesöprő ügyészségek esetében. A tüntetésen ismertettem a nemzeti jogvédők által Révész Máriusz brutális megverése miatt tett feljelentésünket cinikusan elutasító ügyészségi határozatot, a jelenlevők tapssal jutalmazták a bátor, esküjéhez hűen kiállt képviselőt.

Kiemelten utaltam arra, hogy a jogállamiság helyreállításához és a szabadságjogok kiteljesítéséhez elkerülhetetlen az elmúlt 8 év tömeges jogsértéseiért felelős rendőri vezetők felelősségre vonása, az áldozatok jóvátétele, az elítéltek és eljárás alatt állók kegyelemben részesítése, illetve a jogfosztó, alkotmányellenes jogszabályok mielőbbi hatályon kívül helyezése (lex tojás törvény, passzív engedetlenségi rendelet, lex Gárda jogszabályok, holokauszt tagadást tiltó törvény). Bejelentettem, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom budapesti listáján parlamenti mandátumhoz jutott nemzeti jogvédőként, munkatársaimmal sokak törekvését és vágyát teljesítve gőzerővel dolgozunk egy komplex törvényjavaslaton, amelyet a Jobbik elsők között terjeszt elő a hatalomgyakorlók által 2002 óta elkövetett szabadságjogi jogsértések orvoslása tárgyában a jogállamiság helyreállítása, az elszámoltatás és igazságtétel érdekében. A javaslat ki fog terjedni többek között a tényfeltárásra, a felelősség, a jóvátétel, a közkegyelem szabályaira, továbbá az alkotmányellenes, jogkorlátozó jogszabályok hatályon kívül helyezésére. Ha ezt a javaslatot tárgysorozatba veszi és támogatja, akkor a Fidesz bebizonyíthatja, hogy valóban komolyan gondolja az elszámoltatást.

Gonda László, a Kossuth tériek vezetője, a rendezvény végén pedig bejelentette, hogy a Kossuth tér visszatér, és ki fognak álli a magyar igazság és szabadság ügye mellett.

Budapest, 2010. május 8.
Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, Európai szakjogász
a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, országgyűlési képviselő
www.gaudi.jobbik.hu,
www.drgaudi.hu
Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük