Tanulja meg mindenki a lengyelektől, hogy jó magyarnak lenni!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szerencsés ember vagyok, ezt ismételten meg kell állapítanom! Ahogy mondják, jó időben voltam és jó helyen, ezért értesülhettem, egy jelentős tervezett kirándulás híréről, néhány órával az indulás előtt. Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy azonnal igent mondtam a meghívásnak.

Pedig nem mindennapi vállalkozás volt ez, hiszen – az egyik barátunk kivételével – minden résztvevő jóval a hatvanon, néhányan a hetvenen túl vannak már, de mégis  vállalkoztak erre a kirándulásra háromszor hat órában. Hat óra utazás oda és vissza és ugyanennyi időt tölteni a csodaszép ősi királyi székhelyen, Krakkóban a valamikori lengyel fővárosban, Európa egyik legszebb városában, amely most is gyönyörű arcát mutatta ottlétünkkor látogatóinak. A város pulzál, tele van élettel, az egész világ itt valóban találkát ad turistáinak.

A Wavel ősi királyi vára, egyben királyok nyughelye adott örök pihenőt a minap a tragikusan elhunyt lengyel elnöknek, Lech Kaczynskinak, aki maga is a lengyel sors egyik intelmeként áldozatává vált, a tragikus Katynba, az  eleire történő emlékezésre utazva, ahol fejet kívánt hajtani a bolsevizmus 40 ezernél több lengyel áldozata előtt. Mi is fejet hajtottunk tegnap a megboldogult hős lengyel elnök és felesége előtt, egyben megkoszorúzva nemcsak nyughelyét, de megemlékezve valamennyi, a bolsevizmus által elpusztított lengyel testvéreinkről, emléküknek is adózva, soha el nem felejtve véráldozatukat Katynban és tisztelegve egyben hősiességük előtt! Fejet hajtottunk tehát a Porubszki István személyes jelenlétével /Potyka bácsi/ az általa alapított és vezetett Konzervatív 56-os Antibolsevista Szövetség /KAPSZ/ tagjaiként a szövetség nevében, de képviseltette magát a Jobbik II. kerületi szervezete is a tiszteletadáson.

Személyes sorsomat is alapjaiban befolyásoló a kötődésem a lengyel Nemzethez, Krakkó városához és megalapozott antibolsevizmusomhoz. 1962 és 1974 között nem túlzás több százszor fordultam meg ebben a csodaszép városban, szerelmeket, fantasztikus kulturális élményeket és magát az abszolút szabadságélményt kizárólag azidőtájt itt megélve, hogy most közel negyven év után újra visszatérhessek. Miközben azzal is elismertem ennek a magyarságunkat testvénépként szeretettel megbecsülő Nemzet nagyságát, hogy jól megtanultam nyelvüket, amit természetesen nem felejtettem el azóta sem. Átlépve az általam most is rablottnak és megszálltnak tekintett Felvidék határát, rögtön feltűnt a két ország közötti látványos különbség az igényesség, a gazdagság és a jogos büszkeség nem magamutogató, de büszkeségre feljogosító különbsége, a már csak szimbolikus határon történő áthaladás után. Ezt egész Krakkóig mutatja, hogyan él egy hazájában otthon lévő, egyre gazdagodó büszke és hősi történelemmel rendelkező Nemzet ma, amikor állítólag válságban van a világ. Minden honi település példájául állítom Krakkót mely bizonyítja, hogyan kell egy nemzet közösségének valódi gazdájává válnia városának, és hogyan kell színvonalasan és szeretettel milliókat  vendégül látnia, hogy megossza velük történelmét, tanuljon és tanítson is egyben.

Magyar testvéreim, irány Krakkó, mindenkit arra bíztatok, hacsak teheti, ki ne hagyja senki ezt a gyönyörű várost, érezze meg a két nép barátságát és ne szégyelljen egyben tanulni patriotizmust, hazaszeretetet és településgondozást. Tanulja meg mindenki a lengyelektől, hogy jó magyarnak lenni, a világ lecsodásabb nyelvét a magyart birtokba venni, és megőrizve, gazdagítva utódainknak átadni.

Jó lesz majd újra Nemzetként élni!

Isten áldja gyönyörű Hazánkat, Magyarországot!

Reiner Péter Budapest 2010 május 9.

Videó az útról itt!

Nemzeti InternetFigyelő

Smolesk_2010-04-10a bud


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük