KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Donald Trump tagadja bűnösségét, de ha mégis az, két emberöltőnyi börtön vár a volt amerikai elnökre

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Trump mind a harmincnégy ellene felhozott vádpontban tagadta bűnösségét a magyar idő szerint kedden este, New Yorkban megtartott ügyészségi meghallgatásán, amely során kampányfinanszírozási szabályok megsértésével vádolták. A korábbi amerikai elnök politikai boszorkányüldözésnek, valamint a 2024-es választásokba való beavatkozásnak tartja az ügyet.

Harmincnégy vádpontot soroltak fel az amerikai exelnök, Donald Trump ellen, aki akár 136 év éves börtönbüntetést is kaphat.

Donald Trumpot a kampányfinanszírozási szabályok megsértésével vádolták, jelesül:

2016-ban a kampány során – ügyvédjén keresztül – pénzt juttatott el Stormy Daniels felnőttfilmesnek annak érdekében, hogy a nő a nyilvánosság előtt hallgasson a közte és Trump között korábban lezajlott intim együttlétről.

A hetvenhat éves politikustól, aki önként jelent meg a bíróság előtt, ujjlenyomatot is vettek, mielőtt zárt ajtók mögötti meghallgatása kezdetét vette. Trump szürreálisnak nevezte az ügyet, és korábban Truth Social nevű platformján azt írta:

Atyaég! Letartóztattak. Hihetetlen számomra, hogy az Egyesült Államokban mindez megtörténhet.

Az egyórás bírósági meghallgatást követően Donald Trump nem válaszolt a sajtó kérdéseire, beült egy fekete autóba, amely a LaGuardia reptérre szállította, ahonnan floridai birtokára repült, itt támogatói előtt kívánt beszélni.

Juan Merchan bíró a következő tárgyalási napot december 4-re tűzte ki, a további tárgyalás 2024. januárjában kezdődhet, amely egybeesik az amerikai előválasztások kezdetével.

Az  amerikai történelemben rendhagyó üggyel kapcsolatban Donald Trump – aki 2024-ben újra indulna az elnöki székért – azt közölte, politikai üldöztetésnek, és a választásokba való beavatkozásnak tartja az ellene felhozott vádakat.

hirado.hu

Kiemelt kép: Donald Trump a bíróságon / Fotó: Associated Press

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: