KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Letartóztatták Donald Trumpot

Helyi idő szerint kora délután indult el konvojával a Trump Toronyból a manhattani bíróságra a volt elnök. Mielőtt belépett az épületbe, még a tömegnek is integetett.

A manhattani kerületi ügyészségen letartóztatták, hogy vádat emeljenek ellene. Trump ügyvédei politikai indíttatású „boszorkányüldözésként” jellemezték a történteket.

Maga Trump a vádiratot pusztán politikai vádaskodásnak minősítette. Bár Ron DeSantis floridai kormányzó közölte, hogy nem segédkezik a New York-i elfogatóparancs alapján Trump kiadatásában, Trump úgy döntött, hogy hétfőn Mar-a-Lago-i otthonából New Yorkba repül, és kedden feladja magát.

A szövetségi ügyészek elutasították az ügy folytatását, és több jogász is úgy vélekedett, hogy a vádak maximum vétségnek minősülhetnek. Hillary Clinton pontosan ilyen súlyú kihágásért fizetett bírságot a hírhedt „Steele-dosszié” ügyében, amely nem volt más, mint Trumpot oroszországi kapcsolatokkal vádoló koholmányok sorozata.

A média várakozásaival ellentétben nem bilincselték meg a korábbi elnököt, és nem „sétáltatták” el a kamerák előtt. Ugyanakkor az ügyészség előtt tüntető Trumpot támogató hívek és az ellene tüntetők között kisebb verekedések törtek ki.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Trump volt elnök elhagyja a New York-i Trump Tornyot és indul a manhattani büntetőbíróságra, ahol letartóztatják és bíróság elé állítják azzal a váddal, hogy a 2016-os kampánya során hallgatási pénzt fizetett egy pornószínésznőnek. / © AP Photo / Corey Sipkin

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük